Sympatikonflikt mod storgartneri

Sympatikonflikt og blokade mod firmaet Admin

Arkivfoto

Efter mere end tre måneder med næsten daglige demonstrationer imod social dumping foran gartneriet Rosa i Lading ved Aarhus etablerede 3F mandag lovlig sympatikonflikt og blokade mod virksomheden og vikarfirmaet Admin.

Gartneriet har i gennem flere år været storforbruger af underbetalt arbejdskraft fra forskellige vikarfirmaer, der har betalt omkring 60 kroner i timeløn, skriver Fagbladet 3F. Det på trods af, at gartneriet Rosa er medlem af arbejdsgiverforeningen GLS-A og dermed har forpligtiget sig til at betale mindst 131 kroner i timeløn efter overenskomsten.

I spidsen for den faglige kamp for ordentlige løn- og arbejdsvilkår på gartneriet Rosa står en flok litauiske kvinder. De har arbejdet til lav løn på gartneriet fra sensommeren 2013 og frem til begyndelsen af februar i år, hvor de blev fyret og sat på gaden.

- Gartneriet Rosas syn på løn og arbejdsforhold er fuldstændig forrykt. Virksomheden omgår i stor stil standarden i den overenskomst, som virksomheden selv har skrevet under på at følge. Vi bakker fuldt op om vores medlemmers kamp for anstændige løn- og arbejdsvilkår på gartneriet, siger formanden for Den Grønne Gruppe i 3F Aarhus Rymarken, Thomas Møller.

Fagbladet 3F har forgæves forsøgt at få kommentarer fra ejer og direktør af gartneriet Rosa Harley Eskelund.