Sygehusbyggeri: Risiko for 1.500 utætte rør

Det nye universitetshospital risikerer, at der skal udskiftes 1.500 blandingsbatterier

Utætheder ved skjulte blandingsbatterier på Det Nye Universitetshospital i Skejby betyder, at der muligvis skal åbnes ind til helt op til 1.500 blandingsbatterier for at sikre, at der ikke er fejl - og rette de fejl, man måtte finde. Det skriver Århus Stiftstidende.

I september blev der konstateret fugtskader og skimmelsvamp 28 steder og omkring skjulte blandingsbatterier på forskellige etager i bygning N1 i Skejby. I sidste uge var der en syns- og skønsforretning, som skal fastlægge, hvem der har ansvaret, og hvem der skal betale regningen.

Skimmelsvamp kan forsinke supersygehus

Et er at 28 armaturer har vist sig at være utætte, spørgsmålet er, hvordan det står til med de i alt 1.500 skjulte blandingsbatterier. Ifølge Frank Skriver Mikkelsen, der er direktør i Det Nye Universitetshospital, er det endnu for tidligt at sige, om det bliver nødvendigt at fjerne gipsplader og åbne ind til samtlige armaturer for at tjekke, om de er i orden.

- Vi er ved at udrede problematikken for at fastslå omfanget af problemet og finde ud af, hvad løsningen på det er, siger han til Århus Stiftstidende.