Svømmere med lys i hætten

Ny teknologi skal sikre bedre resultater

01:54

1 af 2

Elitesvømning bliver aldrig det samme igen, efter forskere nu har sat strøm til badehætterne. Sådan lyder det fra en specialestuderende på Aarhus Universitet.

Selve badehætterne er helt normale, men de indeholder en diodelygte med sensor, som skal gøre det nemmere at overvåge svømmerens bevægelser i bassinet.

Det er på sektion for Idræt på Aarhus Universitet, at specialestuderende Søren Trangbæk, som den første i landet, har sat diodelygter med sensorer i elitesvømmeres badehætter.

- Tanken opstod i bund og grund fordi, det har været efterspurgt af svømmetrænere. Det har man jo inden for cykelverden, hvor man har en cykel computer og indenfor løb, hvor man bruger gps og pulsmåler, siger Søren Trangbæk til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Computeren svømmerens bevægelser i vandet ned til mindste detalje. Dermed kan træneren altså følge med i, hvordan små tekniske ændringer kan give bedre resultater.

- Vi hører fra svømmeverdenen og til dels også Team Danmark, at de er meget interesserede i teknologi, der kan hjælpe dem med at blive bedre til diverse konkurrencer, siger lektor på Aarhus Universitet Thomas Bull Andersen, der har været Hannibal Krogh Lunds specialevejleder.

Før produktet kommer på markedet skal teknologien og brugervenligheden videreudvikles.

Hør meget mere om den nye teknologi ved at klikke på billedet.