Svindlede for 13 millioner kroner ved at misbruge NemID

To er idømt fængselsstraffe, efter at de har erkendt i alt 61 tilfælde af databedrageri.

En mand på 21 år og en dreng på 16 år har torsdag erklæret sig skyldige i 61 tilfælde af databedrageri. 

Bedrageriet har omhandlet værdier for omkring 13 millioner kroner. Den 16 årige har fået to år og seks måneders fængsel. 

- Han blev udover 55 forhold vedrørende svindel med NemID desuden dømt for seks forhold af røveri, vold og vidnetrusler, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 21-årige blev idømt tre års fængsel for 61 tilfælde af svindel med NemID.

Sådan foregik svindlen

Begge har modtaget dommen.

De to kommer fra henholdsvis Galten og Odense, og ifølge politiet er bedrageriet begået i perioden fra januar 2020 til juni 2020.

Anholdt sammen med ni andre

Her har de to dømte som en del af en større, kriminel gruppe, skaffet sig adgang til tilfældige borgeres login til NemID og nøglekort for så at misbruge ofrenes bankkonti.

Anklageren i sagen er tilfreds med dommen:

- Den her type kriminalitet er særdeles indgribende over for de borgere, det er gået ud over. Derudover er det med til at undergrave tilliden til NemID. Derfor er jeg også tilfreds med, at retten har udmålt langvarige frihedsstraffe til begge tiltalte, siger anklager ved Særlig Efterforskning Vest, Mette Fladkjær i pressemeddelelsen.

De to dømte blev anholdt 18. juni 2020 sammen med ni andre mænd. Sagerne mod de øvrige ni har endnu ikke været for retten.