Succes med mærkevarer til udsalgspriser

Den østjyske butikskæde Normal fortsætter fremdriften, og i dag åbnede en ny butik i City Vest i Aarhus

02:16

1 af 2

De har fundet en niche folkene bag kæden Normal. Butikskæden, der udspringer fra det østjyske, åbnede torsdag butik nummer 31 i centret City Vest i Aarhus, og endnu en slår dørene op næste lørdag. Konceptet er simpelt - mærkevarer til fast lav pris.

Grunden til, at Normal kan tilbyde kunderne alle de kendte varer til en pris under de andre kæders, er, at man køber billigere hos andre distributører end de danske.

- Ideen er, at vi kan købe væsentlig billigere i andre EU-lande end Danmark, og det er nok, fordi det danske marked er skruet sådan sammen, at man betaler tilskud til massiv markedsføring med ugentlige tilbudsaviser. De omkostninger skal dækkes, og det bliver i sidste ende af forbrugerne, forklarer medstifter af Normal, Bo Kristensen.

Derfor har kæden slet og ret valgt at se bort fra markedsføring, som man stort set ikke ser fra butikken. Og kunderne kan lide holdningen.

Kiwi lukker tre butikker i Østjylland

Rammer jagtinstinktet

- De har virkelig alt, det er mega billigt og godt og det er gode produkter, lød det fra de handlende torsdag i den nye Normal i City Vest.

Ifølge en ekspert i detailhandel har kæden da også ramt lige ned i et behov hos forbrugerne.

- Den rammer rent ind hos den snusfornuftige forbruger, som vil gøre en god handel. Vi har et jagtinstinkt, og er på jagt efter den gode handel, siger direktør hos Retail Institute Scandinavia, Dorte Wimmer.

De gode handeler er der i den grad mulighed for at gøre i Normal, og efterspørgslen fra kunderne har fået kæden til at åbne et nyt storlager i Årslev uden for Aarhus. Og der ansattes omkring 75 nye medarbejdere om måneden i de nu snart 32 forretninger. Siden åbningen af den første butik for tre år siden i Silkeborg, har målet været at nå 100 butikker.

- Jeg tror, at vi når op på 100 i slutningen af næste år, og så er der nok plads til en del flere, lyder det nu fra Bo Kristensen.

Du kan se hele indslaget om Normals succes øverst i artiklen.