Succes med 'gemmere' til de hjemløse

Pølsevogne sælgere hotdogs, som gives videre til de hjemløse

Flere pølsevogne i Aarhus opererer med begrebet en 'en gemmer'.

Hvis man som kunde i for eksempel pølsevognen på Lille Torv i Aarhus køber en 'gemmer', så køber man på den måde en hotdog til en af byens hjemløse.

Fænomenet med en 'gemmer' er som sådan ikke nyt i Aarhus. Det startede sidste år, men i de seneste dage tog det fart for An Chi Quach, der forpagter pølsevognen på Lille Torv.

Fik fart på Facebook

En kvinde delte et opslag på Facebook i slutningen af sidste uge om, at man kunne købere 'gemmere' i pølsekiosken ved siden af Magasin på Lille Torv. Opslaget blev lynhurtigt spredt på det sociale medie, og det gav travlhed på Lille Torv.

Hotdogs til hjemløse

- Jeg er meget overrasket over, så positivt folk har taget det. Jeg har på et par dage solgt rigtig mange gemmere, og jeg har mere end 200 lige nu, siger An Chi Quach til tv2oj.dk.

I hans butik fungerer det på den måde, at det koster 28 kroner at købe en 'gemmer', som så bliver givet til en af byens hjemløse, som kan gå hen ti pølsevognen og bede om den, en ristet med det hele.

- Nogle hjemløse har ikke altid penge til mad, og så kan de komme fordi her. Det vil jeg gerne støtte, og det vil folk også, siger An Chi Quach, der har forpagtet pølsevognen på Lille Torv i mindre end et år.

Begrebet indført sidste år

Begrebet en 'gemmer' blev for alvor indført sidste år i nogle af de aarhusianske pølsevogne.

Det er organisationen Hjemløs i Århus, der var med til at starte konceptet i samarbejde med Niels Rasmussen, der nu har pølsevognen på Søndergade ved Salling og igen i år er med i konceptet. Konceptet har i år også spredt sig til blandt andet Haderslev, Kolding og København, og det er på vej til Horsens.

Julefrokost for hjemløse

- Vi gør det på den måde, at man køber en 'gemmer' hos pølsevognene, som så bliver lavet til et gavekort til det sted. De gavekort deler vi så ud til byens hjemløse. På den måde håber vi, at mange forskellige hjemløse får glæde af det, siger Rikke Sejthen, der er medarrangør af Hjemløs i Århus. En organisation, som blandt andet også arrangerer julefrokoster og meget andet for byens hjemløse.

I Aarhus er det i år - indtil videre - pølsevognen ved Salling og pølsevognen på Bispetorv, der er en del af Hjemløs i Århus' koncept med 'gemmere'.

Det er her, at An Chi Quach har hentet sin inspiration, og Rikke Sejthen og An Chi Quach vil nu snakke sammen, så de kan ensrette tilbuddet om 'gemmerne', så det fungerer på en og samme måde i Aarhus.

Du kan kende de pølsevogne, som Hjemløs i Århus samarbejder med, ved at de har en plakat i vinduet, der fortæller om konceptet.

Du kan læse mere om Hjemløs i Århus her.

Corona fremtid covid 19

Danske smittede, indlagte og døde fordoblet på seks uger – men hvordan bliver de næste seks?

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

Skærmbillede 2021-01-18 kl. 16.23.42

playHjemmeskoling er ikke kun skidt: Trine kommer tættere på sine børn

COVID 19 LIVE
DemensCentrum Aarhus

liveblogSmittetryk falder på aarhusiansk plejehjem

Retten i Aarhus

Konen tog sin mand på fersk gerning - misbrugte steddatteren

20180728-135225-a_28mb.jpg

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted