Studerende vinder flot pris

Studerende vinder årets største arkitekt-konkurrence

Det blev to studerende fra Arkitektskolen Aarhus - Lise Birgens Kristensen og Iben Vadstrup Holm - der blev vindere af årets største konkurrence for arkitektstuderende i Danmark, Saint-Gobain Habitat Award, med deres projekt Possible Greenlands. Med prisen fulgte en check på 50.000 kroner.

I alt 45 afgangsprojekter fra arkitektskolerne i København og Aarhus har dystet i Saint-Gobain Habitat Award.

Men det var projektet Possible Greenlands af Lise Birgens Kristensen og Iben Vadstrup Holm fra Arkitektskolen Aarhus, der trak det længste strå, og som mandag 17. september kunne kåres som vindere af konkurrencen.

-Det er en stor ære at få denne anerkendelse for sit afgangsprojekt, som jo er den sidste chance på skolen for at vise, hvad man kan. I forlængelse af dette, er det helt og aldeles fantastisk at afslutte vores studie med at modtage denne flotte pris," siger Lise Birgens Kristensen og Iben Vadstrup Holm.

Konkurrencens jury bestod af de etablerede arkitekter, Kasper Guldager fra 3xN og Dorte Mandrup fra Dorte Mandrup Arkitekter, en repræsentant fra hver af de to arkitektskoler, samt to repræsentanter fra Saint-Gobain.

- Det har været meget positivt med den store interesse for at deltage i Saint-Gobain Habitat Award. Projekterne dokumenterer, at de studerende formår at tænke arkitektur ind i helheder, hvilket er en vigtig opgave for arkitekturen i dag, siger arkitekt Kasper Guldager fra 3XN.

Andenpræmien og 20.000 kroner gik til Maria Bjerg Nørkjær for et projekt om tredimensionale bygningsfacader inspireret af den parisiske Hausmann-stil.

Tredjepræmien samt 5.000 kroner fik Odin Lapholm for sit bud på boliger for hjemløse. Derudover modtog yderligere tre projekter hædrende omtale.