Studerende vil protestere igen

Laver atter blokade på Aarhus Universitet

01:17

1 af 2

Studerende fra Aarhus Universitet har den seneste tid lavet en blokade ved rektoratsbygningen i protest mod regeringens såkaldte dimensioneringsplan og fremdriftsreform.

Natten til tirsdag blev blokaden fjernet af Østjyllands Politi, men nu er de studerende igen klar til at vise deres modstand.

Derfor vil de genoptage protesterne i dag, onsdag, klokken 12.00. Her vil de studerende blokere kvalitetsudvalgets konference i Stakladen på Aarhus Universitet

Se: Politiet ophæver blokade

- Det er vigtigt at blive ved med at kæmpe kampen. Vi vidste ikke, at vi ville blive ryddet i går, så vi havde forestillet os, at vi kunne blive ved med at holde blokaden ved rektoratet, og så lave en der også, men så blev vi ryddet, siger Søren Mau, der er studerende på Aarhus Universitet og en af initiativtagerne til Et Andet Universitet.

Regeringens såkaldte dimensioneringsplan og fremdriftsreform er to tiltag, der tiltænkt at skulle få de studerende hurtigere gennem deres uddannelse og reducere antallet af studiepladser inden for humaniora, hvor mange studerende uddannes til arbejdsløshed.

Du kan se interviewet med Søren Mau i videoen øverst på siden.