Studerende vakler efter studiet

Hver femte af de højtuddannede ved ikke, hvad de vil, når de er færdige med deres studie, og det er et problem, når de skal matches med erhvervslivet

01:53

1 af 2

Alt for mange højtuddannede ved ikke, hvad de kan og vil, når de er færdige med deres studie, og det er et stort problem, for så kan det være svært at lave det perfekt match mellem den uddannede og erhvervslivet.

Torsdag var der hjælp og inspiration at hente på job- og karrieremesse på Raddisson Blu i Aarhus, hvor studerende blandt andet fik mulighed for at få et indtryk at potentielle arbejdsgivere, og Lea Hanibalsen var en af deltagerne.

Hun har en bachelor i litteraturvidenskab og er ved at tage en kandidat i europastudier.

Uddannelse: Nu er det igen populært at blive lærer

- Jeg ved til dels, hvad jeg vil. Jeg ved, jeg kan noget inden for EU, inden for EU-politik og politisk kommunikation blandt andet. Det er de kompetencer, jeg skal være bedre til at sælge og definere, fortæller Lea Hanibalsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun er målrettet, men det er ikke alle der er det. Undersøgelser viser, at hver femte af de højtuddannede ikke ved, hvad de vil og kan, og det er en udfordring.

- Jeg ser især, at det er svært for dem at være tydelige omkring den profil, de kommer ud med. De har svært ved sort på hvidt i CV og ansøgning at få italesat lige præcis, hvad de kan tilbyde virksomheder, fortæller Pia Heil Rasmussen, karriererådgiver ved CA A-kasse.

Fogh møder studerende i Horsens

Hun fremhæver især motivationen og drivkraften hos de studerende som noget af det vigtigste.

Lea Hanibalsen kan gå i retning af litteraturvidenskab eller europastudier, og hun tror, at fremtiden skal findes på den politiske side.

- Hvis jeg skal være helt ærligt, så vil jeg gerne arbejde inden for europapolitik. Enten inden for Udenrigsministeriet, Europarådet eller i Bruxelles, lyder det fra Lea Hanibalsen.

Klik på ovenstående video for at se hele indslaget.