Studerende samler penge og "high fives" ind til hjemløse

Man donerer et pengebeløb, og et farverigt håndaftryk smækkes på et lærred. Sådan fungerer en indsamling til hjemløse, som fem studerende står bag

Med skilte, lærreder, T-shirts og klistermærker i favnen travede fem studerende Aarhus' gader tynde for at samle penge ind til det stigende antal hjemløse i byen. 

Projektet, der hedder "Gi' En High Five", går ud på, at virksomheder og private donerer et valgfrit beløb, og for hver donation laves der et farverigt håndaftryk på et lærred.

Det er de studerendes plan, at lærredet senere skal udstilles i bybilledet eller gives til eksempelvis en varmestue, Aros eller Godsbanen. 

- Mange af vores klassekammerater valgte at lave forretninger, hvor de kunne tjene penge, men vi ville gerne lave noget, der ville give os noget 'goodwill' og nogle gode erfaringer med at møde mennesker og gøre noget godt for andre, siger Jeppe Bo Kibsgaard, studerende på Erhvervsakademi Aarhus til TV2 ØSTJYLLAND.

3500 kroner og 22 håndaftryk lykkedes det de fem studerende at samle ind torsdag aften. De studerende kommer alle fra uddannelsen Innovation og Entrepreneurship på Erhvervsakademi Aarhus.

Et skoleprojekt

Gi' En High Five er udsprunget af en skoleopgave. De forskellige grupper af studerende fik hver stukket 500 kroner i hånden og skulle med pengene sætte gang i et projekt eller en virksomhed på kun fem dage. 

De fem unge er blevet belønnet med en pris, som skolen oprettede specielt til dem, fordi de skilte sig ud ved at starte et projekt med et socialt, velgørende formål. Projekter af den karakter bliver de først undervist i senere på studiet.

- Det var super fedt at få anerkendelse for det arbejde, vi har gjort. Det havde vi ikke forventet, siger Jeppe Bo Kibsgaard.

Måske ikke slut endnu

Selvom skoleprojektet er afleveret, håber Jeppe Bo Kibsgaard ikke, at projekt Gi' En High Five er helt slut endnu. 

- Vi kunne egentlig godt tænke os at køre det videre, men vi skal lige disponere vores tid, når vi også har andre skoleprojekter kørende samtidig. Men det har klart potentiale til at blive arbejdet videre med, for der er masser af andre grupper i samfundet, som også godt kunne bruge en high five, siger han.

Projekt Gi' En High Five blev støttet af den aarhusianske virksomhed Aart De Vos, som sponsorerede billedrammer og materialer til lærreder, som de studerende selv stod for at bygge. 

De fem studerende bage projektet er Frederik Hammershøj, Jeppe Bo Kibsgaard, Malene Gorm, Fulya Özdemir og Edgars Pukinskis.

lyntest Falck corona test

Falck åbner nyt testcenter: Flere er på vej

Vaccine

Regionsrådsformand om vaccinekaos: - Alt for mange får invitationer

DorteMandrup_Aarhus_Strata_v1_Copyright by KVANT-1.jpg[5]

Markant byggeri på vej ved Aarhus Ø

img_0509.jpg

Efterskoleelever strejker: Stine vil have garanti for genåbning

image00006

play Video: Få en eksklusiv rundtur på spritny hurtigfærge

melissa og julia grenaa gymnasium 2

På trods af lave smittetal: Julia og Melissa må stadig ikke komme i skole