Studerende protesterer

Demonstration og blokade mod reformer

Flere hundrede studerende fra Aarhus Universitet har i dag gennemført en demonstration og blokade på pladsen mellem Studenterhuset og rektoratsbygningen i protest mod regeringens såkaldte dimensioneringsplan og fremdriftsreform.

Regeringens to tiltag er tiltænkt at skulle få de studerende hurtigere gennem deres uddannelse og reducere antallet af studiepladser inden for humaniora, hvor mange studerende uddannes til arbejdsløshed.

Men blandt de hundrede studerende, der i dag mødte op for at demonstrere og blokere pladsen ved universitetet er ikke enige i regeringens politik:

- Vi står faktisk i en situation, hvor vi har oplevet så mange angreb mod universitetets grundtanke, at vi synes, det er ved at være sidste chance for at gøre noget, hvis vi skal bevare, hvad der er tilbage af det egentlige universitet - nemlig et sted for viden for videns skyld, siger en af bagmændene bag protesten, Esben Bøgh Sørensen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De studerende har nu valgt at vagtsætte sig i skift for at vedligeholde blokaden på ukendt tid:

- Vi blokerer rektoratet, indtil reformerne bliver trukket tilbage, eller at vi bliver fjernet, siger Esben Bøgh Sørensen.

Se mere fra dagens blokade og demonstration i videoen øverst på siden, hvor Esben Bøgh Sørensen også fortæller mere om tankerne bag demonstrationen.