Studerende aflyser udveksling i Kina på grund af virusudbrud

Den potentielt dødelige nye coronavirus er nu årsagen til, at 31 studerende fra Aarhus Universitet rådes til at aflyse deres kommende semester i Kina.

Om lidt tager vi hul på februar, og det betyder semesterstart på rigtig mange uddannelser.

For 31 studerende på Aarhus Universitet skulle det nye semester have budt på en tur til Kina for at studere, men det bliver de nu opfordret til at droppe som følge af udbruddet af ny coronavirus i landet.

- Vores partneruniversiteter i Kina har meddelt, at de ikke er klar til at modtage studerende, og at semestret er udskudt på ubestemt tid, så derfor trækker vi i håndbremsen, siger Rikke Nielsen, der er international chef på Aarhus Universitet, til TV2 ØSTJYLLAND.

Aarhus Universitet anbefaler de studerende at blive hjemme og i stedet følge undervisningen i Aarhus.

- Ved at semestret i Kina er udskudt på ubestemt tid, er der risiko for, at de ikke kan nå at færdiggøre et helt semester, og så vil de komme bagud, siger universitetets internationale chef.

For at gennemføre et semester skal de studerende have 30 ECTS-point.

ECTS-pointsystemet forklaret

Rikke Nielsen ved ikke præcis, hvor mange studerende der vælger at blive hjemme og tage imod tilbuddet om at modtage undervisning på Aarhus Universitet i stedet, men hun har indtryk af, at det er størstedelen.

- Nogle overvejer dog at springe fra herhjemme, hvis semestret alligevel skulle starte op til tiden i Kina, siger hun.

Man kan normalt ikke bare springe fra igen, men den her situation kan være undtagelsen.

- Vi har valgt at udvise stor fleksibilitet, fordi det er lidt force majeure det her. Og vi synes selvfølgelig også, det er synd for de studerende, for de har helt sikkert glædet sig til at skulle til Kina, siger Rikke Nielsen.

På Aarhus Universitet er der semesterstart i denne uge eller i næste uge, afhængig af hvilken uddannelse der er tale om. Derfor har universitetet valgt at reagere nu fremfor at afvente situationen i Kina.

- Hvis vi ventede til om tre uger, så ville de ikke bare kunne at hoppe på undervisningen herhjemme, så det her er en måde at udvise rettidig omhu på, siger den internationale chef.

Spærring af Silkeborgvej

Skudepisode i vejkryds: Patronhylstre fundet og vidner efterlyses

Konflikt vej rute 26

Bil hejst 17 meter op i luften: Konflikt blusser op igen

80_percent

play Politikere: Drop lempelse af dyrevelfærdslov

Lige nu
AstraZeneca Vaccine

liveblog Pårørende til AstraZeneca-dødsfald kræver erstatning af Danmark

vaffelbageriet fjellerup

Danmarks bedste ishus ligger i Østjylland

kollegievænget

Mand ville "pløkke" hel familie ned - Nu er han fængslet

Dagens mest læste