Student med OL-sølv i biologi: "Klarede det uden problemer"

Unge Johannes Jessen fra Hørning fik det bedste danske placering nogensinde, da OL i biologi blev afholdt i sommerferien

Foto: Mads Nissen - Scanpix

1 af 2

Det krævede flere måneders jonglering med obligatorisk gymnasieundervisning og interessetimer i laboritoriet for Johannes fra Hørning at deltage i Den Internationale Biologiolympiade i England.

Læs også Robot-drenge fra Silkeborg til stævne i USA

Men de dyrebare timer var godt givet ud. Johannes' deltagelse kulminerede med en sølvmedalje, og dermed den bedste placering en dansker nogensinde har opnået. 

- Jeg havde ikke regnet med, at jeg ville placere mig så højt. Man havde hørt om, hvor gode de andre var, og det var de også, siger Johannes Jessen, der beskriver, hvordan han følte sig både lettet og ekstatisk, da hans navn blev råbt op. 

Læs også Ny forskning fra AU: Kræft kan i fremtiden findes i blodet

Ved Den Internationale Biologiolympiade dyster biologi-entusiastiske elever fra 67 nationer i en række dicipliner, der kan være både teoretiske og praktiske. 

Godt for karaktererne

Man kunne frygte, at de intense forberedelser ville gå ud over Johannes' indsats i klasseværelset, men det har ikke været tilfældet. 

- Det har jeg klaret uden de store problemer. Selvfølgelig har jeg skåret ned på andre ting, men det er ikke noget, der har skadet, siger han.

Læs også Flere østjyske piger vælger teknisk gymnasium

Det har tværtimod hjulpet på hans karakterer fra Teknisk Gymnasium Viby, at han har fået noget viden udover det sædvanlige ved at deltage ved biologiolympiaden.

Fremtid med biologi

Når første semester på biologistudiet på Aarhus Universitet starter op lige om lidt, er det med Johannes Jessen i forelæsningslokalet. Konkurrencen har inspireret ham til at gøre biologi til sin levevej. 

Det har helt klart givet mig noget gåpåmod i forhold til biologi. Så det har været med til at fastlægge, hvad jeg gerne vil med mit liv.

Johannes Jessen, sølvvinder

- Det har helt klart givet mig noget gåpåmod i forhold til biologi. Så det har været med til at fastlægge, hvad jeg gerne vil med mit liv, siger han. 

Selvom det ligger langt ude i fremtiden, har Johannes gjort sig tanker om enten at blive på universitet efter endt studie for at forske eller gøre karriere som underviser i gymnasiet. Men det afhænger altsammen af, hvilken oplevelse, der møder ham, når han meget snart kaster sig ud i tilværelsen som studerende.