Stresshåndtering på e-mail er en succes

Antallet af stressede østjyder stiger stødt, men en ny strategi har vist sig at være en kæmpe succes

Den aarhusianske psykolog Mette Holm har gennem sit arbejde bemærket en trist tendens. Flere og flere går ned med stress:

- Jeg har lavet terapi i 15 år hver eneste dag, og jeg ved ikke, hvad der er sket. Jeg oplever klart en stigning af folk der har det dårligere. Det er især kvinderne der oplever et enormt stort pres, og en barre der er sat for højt. Både i relation til deres arbejde, deres børn, andre mennesker og sig selv. Der skal ydes over for andre hele tiden, og så glemmer de at passe på sig selv, fortæller Mette Holm til tv2oj.dk.

Og det er ikke kun hende der oplever eskaleringen. Ifølge Statens Institut for Folkesundhed er stress et stigende problem og vil i 2020 være en af de væsentligste årsager til sygdom. På Arbejdsmedicinsk Klinik ved Aarhus Universitetshospital nikker man også genkendende til tendensen:

- Vi kan godt mærke en øget tilgang. Der er ingen tvivl om, at tempoet er steget på arbejdsmarkedet, hvor folk arbejder mere effektivt og har mere travlt. Det hænger altid sammen med familielivet for der skal jo være en balance. Men hvis noget knirker det ene sted, så kommer det hurtigt til at knirke et andet sted også, siger Ane Marie Thulstrup, ledende overlæge på Arbejdsmedicinsk Klinik ved AUH.

Hjemmehjælp over computeren

10.000 tilmeldte

Mette Holm begyndte derfor for tre måneder siden at sende en kort mail ud til sine klienter på daglig basis - alle med budskabet om at huske på sig selv først. Et initiativ der har vist sig at være en overvældende succes:

- Der er 10.000 tilmeldt, og jeg får dagligt 200 tilmeldinger. Men det interessante er de tilkendegivelser, jeg får. Blandt andet skrev én, at hun havde gået til terapi i fire år, men aldrig havde haft det bedre end efter en enkelt måned med mine mails. Det overvældende er, hvor lidt der skal til. En påmindelse om, at du skal være noget for dig selv, så du også kan være noget for andre - det er jo på én gang top-egoistisk og ekstremt næstekærligt.

Alle kan tilmelde sig det daglige boost som både tager sit udgangspunkt i professionelle og personlige oplevelser:

- Det er autentisk og tæt på mit eget hjerte lidt ligesom en selvudviklings-dagbog. Men det handler samtidig om en meta-kognitiv tilgang, hvor man skal stille sig oven på problemet og løse det i stedet for at gå ned i problemet og blive i det.

Sommerhus

play Tidlig rift om sommerhuse: - Hylderne er næsten tomme

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig

Lilleøre Hurtigfærge

Fra Kina til Aarhus: Ny Samsøfærge er på vej

domstol retten byretten Randers pædofilisag 2

Børnemishandlers navn delt tusindvis af gange - politiet advarer