Støtter kampen mod IS i Kobane

Demonstration på Rådhuspladsen

Foto: Annika Raunstrup

Foto: Annika Raunstrup

Foto: Annika Raunstrup

Foto: Annika Raunstrup

1 af 4

Lørdag demonstrerede flere hundrede på Rådhuspladsen i Aarhus, hvor de ønskede at vise deres støtte til kurdernes kamp mod terrororganisationen Islamisk Stat (IS), der lige nu foregår i den kurdiske by Kobane i Syrien.

Klokken 13.00 begyndte demonstrationen foran rådhuset, hvorefter folk i samlet flok gik rundt i centrum af byen, inden turen gik tilbage Rådhuspladsen, hvor der både var taler, skuespil og andre indslag.

- Vi har lavet demonstrationen for at vise vores støtte til Kobane. Der er mange, som lider, der er mange, som har mistet livet, og de kurdiske styrker gør alt, hvad de kan for at redde Kobane. Så vi er samlet for at vise støtte til folket i Kobane i kampen mod IS, siger Lava Ebrahim, der har været med til at arrangere demonstrationen.

Omkring 300 var mødt op for at vise deres støtte til kampen mod IS, og flere af dem havde medbragt flag og bannere, ligesom der blev råbt "Længe leve Kobane."

Peter Hegner Bonfils, der er medlem af byrådet i Aarhus Kommune for Enhedslisten, var med til demonstrationen.

- I Enhedslisten støtter vi kurdernes kamp for et frit Kurdistan, ligesom vi støtter et fredeligt og demokratisk Syrien for alle grupper. Så derfor støtter vi de gode kræfter, som kæmper mod IS i Kobane, siger Peter Hegner Bonfils.

Og det er ikke kun i Aarhus, at der er blevet demonstreret for at vi bakke op omkring Kobane og den kamp, som kurderne kæmper mod IS. Også i København og mange steder rundt om i verden har folk været på gaden til den såkaldte "Verdens Kobane-dag".

Demonstrationen i Aarhus sluttede omkring klokken 15.00.