Støttemaleri for Kurt Westergaard fjernet

Billede, der viser en muslimsk kvinde, en gris og Muhammedtegneren Kurt Westergaard, må ikke hænge på rådhuset i Norddjurs.

Onsdag blev maleriet af Hans Christian Sørensen fjernet fra påskeudstillingen på Grenaa Rådhus. Grunden er ifølge Århus Stiftstidende, at der er blevet klaget over maleriet.

Maleriet bærer titlen "Don't worry" og viser en muslimsk kvinde og en gris der kigger på et billede af muhammedtegneren Kurt Westergaard. Under billedet af tegneren hænger en håndgranat og i både Westergaard og kvindens hovedbeklædninger er der noget, der minder om en bombelunte, hvorfra der stiger røg op.

- Billedet er ment humoristisk og er lavet med et glimt i øjet. Og der er vel at mærke ingen Muhammed på billedet, der er tænkt som min støtte til Kurt Westergaard i den situation, han er havnet i. Det er jo ham, der er blevet den efterstræbte, siger Hans Christian Sørensen til Århus Stiftstidende.

Ifølge borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) er beslutningen om at fjerne maleriet taget af administrationen på rådhuset.

- Men jeg bakker helt op om den. Jeg er enig i den vurdering, at vi ikke skal have billeder hængende på rådhuset, som nogle vil føle krænker deres religiøse følelser. Det ønsker jeg ikke at medvirke til, og det er sket ifølge den orientering, jeg har fået. Billedet har jeg stort set ikke set selv, siger borgmesteren.

Hans Christian Sørensen vil nu sandsynligvis udstille maleriet på et andet galleri.