Støttekroner til 'Aarhus Rocks'

Den Gamle By får 1,7 mio. til udstilling om Aarhus' musikhistorie

01:44

1 af 2

Nordea-Fonden støtter Den Gamle By med 1,7 mio. kr. til projekt ?Aarhus Rocks!? ? en udstilling, som skal fortælle pop- og rockmusikkens historie i Aarhus fra 1960?erne og frem.

Og det er en udstilling, som længe har stået højt på museets ønskeliste.

- Siden vi fik overdraget opgaven som museum for Aarhus for 2½ år siden, har vi haft en drøm om at kunne fortælle netop den historie. Det får vi mulighed for nu med det flotte bidrag på 1,7 mio. kr. fra Nordea-fonden siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

Den Gamle By har i løbet af det sidste år målrettet indsamlet materiale om den rytmiske musik i Aarhus fra slutningen af 1950?erne til i dag, og med bidraget fra Nordea-fonden kan projektet nu for alvor udfoldes.

Indsamling via sociale medier

Den Gamle By vil intensivere indsamlingen blandt andet gennem facebook-siden Aarhus-rockens historie. Her kan man både kommentere projektet og komme med ideer til udstillingen. Facebook-siden bliver en platform for projektet, hvor alle interesserede kan bidrage.

- Vi lægger stor vægt på, at alle der har lyst, kan bidrage til projektet, og det gælder både musikere, roadier og helt almindelige koncertgængere. Og vi vil også bruge siden som platform for brugerinput og indsamling af nye historier gennem hele udstillingsperioden, siger museumsinspektør Lisbeth Skjernov, der står for indsamlingen af materiale til udstillingen.

Så har du en god historie eller genstand fra Helmig, TV2, Gnags, L.O.C. eller andet fra byens musikliv, så kan Den Gamle By godt bruge den.

Udstillingen åbner i maj 2014 og ledsages af fire uger med events.

Se et tv-indslag om den kommende udstilling øverst i artiklen.