Stort våbenfund i Risskov

Østjyllands Politi har fundet hundredevis af våben i en villa i Risskov

I forbindelse med et indbrud har Østjyllands Politi fundet en meget stor mængde våben i en villa i Risskov.

Natten til onsdag i sidste uge fik politiet en anmeldelse om et igangværende indbrud i en villa på Villadsensvej i Risskov. Politiet kørte til stedet og fik anholdt en 17-årig mand, der var ved at stikke af.

Se: 17-årig taget med pistol

Han var blandt andet i besiddelse af en tromlerevolver med ammunition, som han højst sandsynligt havde stjålet fra villaen.

Usædvanligt fund

Da politiet undersøgte gerningsstedet, opdagede de, at tromlerevolveren blot var én blandt mange, mange våben, der blev opbevaret i huset.

Området blev spærret af, og resten af onsdag, torsdag og en del af fredagen var politiet ude for at ransage huset og tømme det for våben, der blev bragt ind til politigården i Aarhus.

- Det er en meget usædvanlig sag. Der er tale om et meget stort fund af våben, og vi er selvfølgelig glade for, at de våben nu bliver opbevaret sikkert hos os, så de ikke havner i de forkerte hænder, siger politikommissær Gert Bisgaard.

Der blev blandt andet fundet blankvåben, sværd, bajonetter, knive af forskellige slags samt to salutkanoner. Størstedelen af våbnene var fuldt funktionsdygtige, og der er også blevet fundet sort krudt på stedet.

79-årig våbensamler

Politiet fik fredag kontakt til husets ejer, der var på ferie i udlandet, og han mødte ind til afhøring på politigården i Aarhus fredag formiddag.

Der er tale om en ældre mand på 79 år, som gennem mange år har samlet på våben.

Den 79-årige er blevet sigtet for flere overtrædelser af våbenloven, blandt andet fordi han kun har haft tilladelse til nogle af våbnene, og fordi han ikke har opbevaret dem korrekt.

Han er desuden sigtet for overtrædelse af straffeloven, fordi han også har været i besiddelse af våben af særlig farlig karakter.

Den 79-årige har erkendt de faktiske forhold, og der venter nu politiet et større efterforskningsarbejde, for at få klarlagt hvor våbnene stammer fra.

I videoen øverst på siden kan du se interview med politikommissær Gert Bisgård.

Jægergårdsgade

play Brand i Aarhus: Beboere blev evakueret

20210120-171659-2-1920x1283we

Biden er officielt præsident: Tidligere østjysk Trump-støtte er positiv

Anders Kühnau

Regionsrådsformand om fald i vaccineleverance: Ældre og sårbare kommer til at vente

Liva

Liva er både dansker og amerikaner: - Derfor er det her præsidentvalg helt specielt

Wallpipe Lisbeth

playLisbeth fra Løvens Hule har stor succes – her er opskriften

Genrebillede, frisør

Frisørorganisation: - Det er fuldstændig vanvittigt at køre ud til kunder