Stort projekt til Arkitema

Skal bygge nyt psykiatrisk center i Skejby

02:01

1 af 2

I dag kunne det aarhusianske arkitektfirma Arkitema føje endnu et milliard-projekt til porteføljen. Og endda et projekt i Aarhus.

Arkitema Architects er netop blevet udpeget som arkitekter på det nye psykiatriske hospital i Skejby samt til udviklingen af en ny bydel med op mod 1.200 boliger omkring det eksisterende psykiatriske hospital i Risskov.

- I dag er en stor dag. Det er stort, fordi det er Danmarks historiens største OPP-konkurrence - dvs. offentligt-privat partnerskab. Det er en meget stor bygning, der skal laves i Skejby og det er et kæmpe område i Risskov, hvor der skal laves en ny bydel med boliger. Så det er rigtig stort - og for os er det meget stort at vinde det her, siger Kim Risager, partner i Arkitema Architects, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Og så er vi jo et Aarhus-firma. Her får vi lov til at sætte vores beskedne aftryk på Aarhus og det er vi rigtig glade for.

Det nye område i Risskov har fået navnet Bindesbøll Byen efter arkitekten Gottlieb Bindesbøll. Manden, der byggede det oprindelige psykiatriske hospital.

Det nye psykiatriske hospital forventes at koste cirka 1.3 milliard, mens byggeriet i Risskov kommer til at koste omkring tre milliarder kroner.

Se mere i indslaget øverst.