Stort område i Aarhus blev evakueret på grund af højttaler i pose

Store Torv og Bispetorvet i Aarhus blev evakueret, og det samme gjorde butikker i nærheden.

Onsdag eftermiddag plejer det at være fyldt med mennesker på Store Torv i Aarhus, hvor blandt andet Aarhus Domkirke ligger, men onsdag eftermiddag var torvet afspærret i omkring en time. Det samme var Bispetorvet ved Aarhus Teater, og flere butikker i området var evakueret.

Det var foran denne Danske Bank, at der blev fundet en mistænkelig genstand, som fik politiet til at evakuere et stort område omkring Aarhus Domkirke.
Det var foran denne Danske Bank, at der blev fundet en mistænkelig genstand, som fik politiet til at evakuere et stort område omkring Aarhus Domkirke.

- De har åbnet op for mennesker igen på Store Torv. Alt er ophævet. Så der er fri passage og ingen fare, siger vagtchef Martin Christensen fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Årsagen var, at der blev fundet en mistænkelig genstand foran Danske Bank i Kannikegade, som viste sig at være en højttaler i en pose.

I døgnrapporten fra Østjyllands Politi torsdag skriver de, at de blev kaldt til banken kl. 13.53, da en 40-årig mand var aggressiv og råbte højt i banken. Han blev bortvist og på vej ud, satte han en pose foran banken.

Politiet fandt mandens adfærd mistænkeligt og valgte derfor at tilkalde eksperter for at sikre sig, at der ikke var noget sprængfarligt i posen. 
 

- Danske Bank er blevet evakueret, og der er også evakueret bygninger ved siden af, da der er fundet en mistænkelig genstand foran Danske Bank. Også Bispetorvet og Store Torv er afspærret, indtil politiet har undersøgt den genstand, der er fundet foran Danske Bank, sagde pressemedarbejder, Jakob Christiansen, fra Østjyllands Politi tidligere på dagen til TV2 ØSTJYLLAND.

Undervejs i forløbet fandt en patrulje frem til den 40-årige mand, som blev anholdt.

Politiets efterforskning viste dog, at den 40-årige med al sandsynlighed havde glemt posen. Han blev derfor ”kun” sigtet for at forstyrre den offentlige orden på grund af sin opførsel i banken. 

Videoen her er filmet af en medarbejder i en af butikkerne på Store Torv. Videoen viser, hvordan der så ud på torvet omkring kl. 15.15.

Bliv indendørs

En af de personer, der var til stede på Store Torv, var Mads Kamp Knudsen, der arbejder i butikken Shoe Chapter.

Han lagde mærke til, at der gik en betjent rundt på Store Torv og samtidig begyndte en stor gruppe mennesker i jakkesæt at gå ud fra Nordeas filial på torvet. De er ifølge Nordeas pressemedarbejder blevet sendt hjem for i dag.

quote Det er lidt mærkeligt. Man bliver jo også lidt paranoid. Sker der noget eller skal vi blive herinde.

Mads Kamp Knudsen, medarbejder i Shoe Chapter i Aarhus.

- Det er ikke, fordi vi har fået særligt meget at vide. Vi ser bare en betjent på Store Torv, der begynder at skubbe folk væk og skubbe dem hen mod Lille Torv. Hver gang der kom nogle ud fra en butik på Store Torv, kunne vi se, at betjenten råbte, at de skulle smutte væk, fordi Store Torv er spærret af, sagde Mads Kamp Knudsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Kort før klokken fire kom en betjent også ind i den butik, hvor han arbejder, og sagde, at de skulle blive indendørs. 

- Det er lidt mærkeligt. Man bliver jo også lidt paranoid. Sker der noget eller skal vi blive herinde. Jeg tror ikke, at vi er truede på samme måde som de omkringliggende bygninger, siger han og tilføjer, at de får lavet en masse praktisk i kælderen imens.

Collage med antivac

Overlæge svarer på 6 spørgsmål fra corona-skeptikere

142592339_702487210432877_8282048361084212641_o

Børn fryser: 100 poser med overtøj og støvler på vej til vuggestuer og børnehaver

Untitled collage

Kan få ny og unik uddannelse i naboby - men det vækker ikke glæde

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

IMG_2005

playSilas og Aske skulle konfirmeres om fire måneder - nu er festdagen udskudt

Sne

Ny uge byder på sol og nattefrost – og måske masser af sne