Stort område i Aarhus blev evakueret på grund af højttaler i pose

Store Torv og Bispetorvet i Aarhus blev evakueret, og det samme gjorde butikker i nærheden.

Onsdag eftermiddag plejer det at være fyldt med mennesker på Store Torv i Aarhus, hvor blandt andet Aarhus Domkirke ligger, men onsdag eftermiddag var torvet afspærret i omkring en time. Det samme var Bispetorvet ved Aarhus Teater, og flere butikker i området var evakueret.

Det var foran denne Danske Bank, at der blev fundet en mistænkelig genstand, som fik politiet til at evakuere et stort område omkring Aarhus Domkirke.
Det var foran denne Danske Bank, at der blev fundet en mistænkelig genstand, som fik politiet til at evakuere et stort område omkring Aarhus Domkirke.

- De har åbnet op for mennesker igen på Store Torv. Alt er ophævet. Så der er fri passage og ingen fare, siger vagtchef Martin Christensen fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Årsagen var, at der blev fundet en mistænkelig genstand foran Danske Bank i Kannikegade, som viste sig at være en højttaler i en pose.

I døgnrapporten fra Østjyllands Politi torsdag skriver de, at de blev kaldt til banken kl. 13.53, da en 40-årig mand var aggressiv og råbte højt i banken. Han blev bortvist og på vej ud, satte han en pose foran banken.

Politiet fandt mandens adfærd mistænkeligt og valgte derfor at tilkalde eksperter for at sikre sig, at der ikke var noget sprængfarligt i posen. 
 

- Danske Bank er blevet evakueret, og der er også evakueret bygninger ved siden af, da der er fundet en mistænkelig genstand foran Danske Bank. Også Bispetorvet og Store Torv er afspærret, indtil politiet har undersøgt den genstand, der er fundet foran Danske Bank, sagde pressemedarbejder, Jakob Christiansen, fra Østjyllands Politi tidligere på dagen til TV2 ØSTJYLLAND.

Undervejs i forløbet fandt en patrulje frem til den 40-årige mand, som blev anholdt.

Politiets efterforskning viste dog, at den 40-årige med al sandsynlighed havde glemt posen. Han blev derfor ”kun” sigtet for at forstyrre den offentlige orden på grund af sin opførsel i banken. 

Videoen her er filmet af en medarbejder i en af butikkerne på Store Torv. Videoen viser, hvordan der så ud på torvet omkring kl. 15.15.

Bliv indendørs

En af de personer, der var til stede på Store Torv, var Mads Kamp Knudsen, der arbejder i butikken Shoe Chapter.

Han lagde mærke til, at der gik en betjent rundt på Store Torv og samtidig begyndte en stor gruppe mennesker i jakkesæt at gå ud fra Nordeas filial på torvet. De er ifølge Nordeas pressemedarbejder blevet sendt hjem for i dag.

quote Det er lidt mærkeligt. Man bliver jo også lidt paranoid. Sker der noget eller skal vi blive herinde.

Mads Kamp Knudsen, medarbejder i Shoe Chapter i Aarhus.

- Det er ikke, fordi vi har fået særligt meget at vide. Vi ser bare en betjent på Store Torv, der begynder at skubbe folk væk og skubbe dem hen mod Lille Torv. Hver gang der kom nogle ud fra en butik på Store Torv, kunne vi se, at betjenten råbte, at de skulle smutte væk, fordi Store Torv er spærret af, sagde Mads Kamp Knudsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Kort før klokken fire kom en betjent også ind i den butik, hvor han arbejder, og sagde, at de skulle blive indendørs. 

- Det er lidt mærkeligt. Man bliver jo også lidt paranoid. Sker der noget eller skal vi blive herinde. Jeg tror ikke, at vi er truede på samme måde som de omkringliggende bygninger, siger han og tilføjer, at de får lavet en masse praktisk i kælderen imens.

regn regnvejr

play Kraftig torden har på ny kurs mod Danmark

_DSC2603-1600px

Lynnedslag stopper letbanen - flere afgange aflyst

politibil

Ungt kærestepar i slagsmål: Pludselig gik de amok på politiet

elledning ledning el elektricitet strøm elmast

20.000 ramt af strømafbrydelse søndag morgen

Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Dommer fængsler 35-årig mand i sag om voldtægt

190621 sygepljersker i strejke demo 1930 VTR Still

play Så begyndte strejken: Sygeplejersker får støtte fra Folketinget

Dagens mest læste