"Store Robert" på vej til Aarhus

Kæmpeskulptur placeres ved indsejling til havnen

Store Robert er nu på vej til Aarhus, efter at København for tre år siden sagde nej tal til den 72 meter høje og 1800 ton tunge skulptur.

Aarhus kommune oplyser, at kunstneren Robert Jacobsens skulptur skal rejses ved indsejlingen til Aarhus Havn.

Magistraten i Aarhus Kommune har besluttet sig for i samarbejde med en privat giver at ville realisere kunstprojektet Store Robert ved indsejlingen til Aarhus Havn, hedder det i en pressemeddelelse.

Giveren, Selskabet til skabelse af Store Robert, har tilkendegivet over for Aarhus Kommune, at det forventer at tilvejebringe de økonomiske og arbejdsmæssige forudsætninger, således at selskabet kan overdrage "Store Robert" som en gave til Aarhus by. En pris på 200 mio. kr. har tidligere været nævnt. 

Bag Selskabet til skabelse af Store Robert, står blandt andre direktør Frank Johansen og Maria Jacobsen.

 

Magistraten i Aarhus har over for giveren tilkendegivet, at byen bakker op om etableringen af "Store Robert" og at kommunen aktivt vil bistå projektet.

"Store Robert" ventes at blive 72,5 meter højt og dermed et markant vartegn sammenlignet med domkirkens tårn på 96 meter, havnens containerkraner på 100 meter og Lighthouse-bygningen på havnen, som vil blive 142 meter højt.

Robert Jacobsen (1912 - 1993) var en af største danske kunstnere i 1900-tallet, selvlært som skulptør og grafiker og professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han er repræsenteret med skulpturer i museer og offentlige pladser over hele verden.