Store protester mod kommunens planer for Tangkrogen

Aarhus Kommune vil udvide Tangkrogen ved at fylde jord i Aarhusbugten og dermed lave en strandpark. Nej tak, siger mere end 8.000 aarhusianere, der vil beskytte kystlinjen

Der er i øjeblikket stor utilfredshed i Aarhus over et forslag om at sløjfe 400 meter kyststrækning ved Tangkrogen. 

For to år siden besluttede byrådet at etablere et nyt rensningsanlæg i området og samtidig udvide lystbådehavnen, så området kom til at se sådan her ud.

 

Men nu vil et flertal i byrådet også udvide området syd for Tangkrogen og fylde jord i bugten. Som vist på billedet herunder.

 

Det forslag har fået sindene i kog blandt mange aarhusianere, og flere end 8.000 har i løbet af få dage skrevet under på, at man skal bevare Tangkrogen, som den er i dag.

- Der er rigtig mange, som ikke synes, at det her er en god idé, siger Martin Klode, der er talsmand for gruppen Beskyt Aarhusbugten.

Men det gør Steen B. Andersen (S), der er byrådsmedlem og medlem af Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune og har været med til at sende forslaget om at fylde sand i bugten og dermed flytte kystlinjen 400 meter i høring.

- Vi synes jo, at det bliver meget bedre af det, siger Steen B. Andersen.

Steen B. Andersen (tv) og Martin Klode (th) er ikke enige om, hvad der skal ske med området ved Tangkrogen.
Steen B. Andersen (tv) og Martin Klode (th) er ikke enige om, hvad der skal ske med området ved Tangkrogen.

Han forklarer, at politikerne blandt andet frygter, at det kan give slemme lugtgener, hvis ikke kystlinjen flyttes i forbindelse med etableringen af rensningsanlægget og udvidelsen af lystbådehavnen.

- Vi er enormt bange for, at hvis vi lukker det inde, at vi så får et meget stillestående vandområde, som bliver en Tangkrog gange ti, hvor luftgenerne bliver slemme, siger Steen B. Andersen.

Planen er, at det nye område, der etableres ved at fylde sand og jord i Aarhusbugten, skal fungere som en stor eventplads, der skal være flere parkeringspladser og et grønt område. 

Sådan er det planen, at Tangkrogen i fremtiden skal se sig ud fra oven. Foto: Illustration fra Aarhus Kommune
Sådan er det planen, at Tangkrogen i fremtiden skal se sig ud fra oven. Foto: Illustration fra Aarhus Kommune Foto: Illustration fra Aarhus Kommune

- Det, vi opponerer imod, er, at man inddrager det her fantastiske areal og bruger 61 millioner kroner. Og uanset hvor de penge kommer fra, så er det stadig 61 millioner kroner, man bruger på at fylde jord i noget, som jeg tror, at alle andre byer misunder os, siger Martin Klode.

Du kan se mere om planerne for Tangkrogen i videoen øverst på siden.