Store planer: VisitAarhus vil fordoble antallet af turister

I løbet af 2015 var der en million overnatninger i Aarhus. Visit Aarhus har som ambition at fordoble det antal i løbet af 10 år

02:12

Turismen har i de seneste år skabt flere jobs og mere vækst til Aarhus end nogensinde før. I fremtiden skal turisme også være en kilde til indtægter og arbejdspladser i landsdelen, hvis det står til VisitAarhus.

Det fremgår af en stor strategiplan som VisitAarhus har fremlagt onsdag.

Læs også Østjyske turister bliver overvåget af turistbranchen

Organisationen mener, det er realistisk at fordoble væksten i landsdelen i løbet af 10 år. VisitAarhus har sat sig for, at der skal være to millioner overnatninger i 2025. Til sammenligning var der i 2015 en million overnatninger i Aarhus. 

Mange af de nye gæster skal komme fra udlandet.

- Vores strategi er meget international denne her gang. Nu har vi i mange år fået vænnet rigtig mange danskere til at holde ferie i Aarhus. 70 procent af de gæster, der kommer hertil er danskere. Men vi bliver nødt til at sige, hvis vi skal være med til at udvikle byen, så skal vi også være mere internationale, siger Peer Heldgaard Kristensen, der er direktør i VisitAarhus. 

02:31

Hør VisitAarhus direktør, Peer Heldgaard Kristensen, fortælle mere om strategien i indslaget her.

Luk video

Helt konkret ønsker VisitAarhus, at 40 procent af gæsterne kommer fra udlandet i 2025.

Ifølge VisitAarhus’ direktør vil væksten af turister i Aarhus gavne hele Østjylland.

Læs også Østjyske turister bliver overvåget af turistbranchen

- Vi har set det med alle de krydstogtsgæster, der kommer hertil, hvor der hver eneste gang kører busser til Djursland eller til Silkeborg. Så vi kan sagtens drive dem ud af Aarhus, lige så vel som dem, der er i sommerhusene og campingpladserne rundt omkring, at de også oplever en dag i Aarhus, siger Peter Heldgaard Kristensen.

VisitAarhus fremlagde onsdag sin strategi på kunstmuseet ARoS, hvor flere turistorganisationer og virksomheder var samlet. Se mere i videoen over artiklen.