Store fremtidsplaner for Lisbjerg

Den aarhusianske bydel Lisbjerg skal udvikles. På en konference 18. november bliver planerne for området præsenteret

Udviklingen i Lisbjerg er skudt i gang. Området er blevet udråbt til det vigtigste byudviklingsområde i Aarhus de næste mange år, og en helt ny by med en kapacitet til 25.000 indbyggere skal vokse frem.

Der er samlet udlagt mere end 5,5 millioner kvadratmeter til formålet, og den første af tre etaper tegner sig for 2,8 millioner af dem med plads til 7-10.000 nye indbyggere samt erhverv og institutioner.

Masterplanen for første etape samt lokalplanen blev vedtaget i oktober sidste år. Kommunen godkendte derefter i januar i år indstillingen, der åbner for udbud af byggeret på i alt 18.500 etagemeter.

Letbane skal forbinde bydelen med centrum

Lisbjerg er et af de nye vækstområder i Aarhus og ligger kun otte km nord for centrum. Den nye aarhusianske bydel skal de næste 20-30 år udbygges med boliger, kontorer, butikker, erhverv og infrastruktur.

Intentionen er at skabe en integreret og tæt bydel, hvor arbejdspladser, bolig, handel, service, landskab og rekreation skaber merkvalitet for de nye indbyggere.

Kommunen ønsker en varieret bydel med høj arkitektonisk værdi. En ny skole åbnede i 2008, og den nye letbane skal forbinde bydelen med centrum.

Den første etape af bydelsprojektet er skudt i gang med grundsalget til to boligselskaber, som tilsammen vil opføre 87 almene boliger, der ventes at være indflytningsklare i 2017.

De to projekter kommer efter planen til i det ene tilfælde at indebære 40 bæredygtige boliger af træ til en værdi af 80 millioner, mens det andet indeholder 47 rækkehuse ved den nye Lisbjerg Station til 100 millioner.