Stor udrykning til voldsom villabrand - unge var alene hjemme

Strandhusvej i Egå var lørdag aften blokeret af brandbiler

00:20

6 timer og 24 brandfolk.

Det skulle der lørdag aften til for at slukke en voldsom villabrand i Egå, oplyser Østjyllands Brandvæsen.

- Det så ikke voldsomt ud, da vi landede derude, men ilden havde bredt sig i nogle hulrum og udviklede sig, siger indsatsleder Johnny Damgård til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Brand på kendt natklub: Strippere måtte evakueres

Branden fandt sted på Strandhusvej og blev anmeldt af nogle unge mennesker, der var alene hjemme.

Klik her for at se flere billeder fra Local Eyes

- De konstaterer, at strømmen går, og at der kommer røg fra en skunk. De gør det rigtige og løber over til naboen, hvor de får ringet 112, fortæller Johnny Damgård.

Brandfolk hentede legetøj

De unge mennesker var chokerede, og brandfolk fra Østjyllands Brandvæsen var blandt andet inde i huset og hente flere computere.  

Johnny Damgård fortæller, at branden formentlig opstod på grund af en fejl i en el-installation, og at hele Strandhusvej i Egå sent lørdag aften var blokeret af brandbiler.

Villabranden opstod formentlig på grund af en fejl i en el-installation. Foto: Local Eyes

- 24 mand er mange til en villabrand, og det er utraditionelt, men det var det, der skulle til i dette tilfælde. De har knoklet alle sammen, siger indsatslederen.

Det hjalp lidt på humøret, da vi hentede noget legetøj til dem. 

Johnny Damgård, Østjyllands Brandvæsen

Ingen kom til skade ved branden, der blev anmeldt omkring klokken 21 lørdag aften. Villaen på Strandhusvej har dog fået store materielle skader.

Note: I den oprindelige udgave af denne artikel fremgik det, at det var børn, der var alene hjemme i huset. De oplysninger stammede fra interview med indsatslederen fra Østjyllands Brandvæsen. Vi er siden blevet kontaktet af en far, der påpeger, at samtlige i huset var over 18 år.