Stor udrykning: Kemikaliebrand i tankskib ved Aarhus Havn

Ifølge politiet befinder tankskibet sig omkring en sømil fra Aarhus Havn, og branden er under kontrol.

Brandvæsen og politi måtte mandag aften rykke ud til brand på et tankskib øst for Aarhus Havn.  Foto: Per Øxenholt - Øxenholt Foto

Et større tankskib brød mandag aften i brand ved Aarhus Havn.

Østjyllands Politi og Østjyllands Brandvæsen rykkede i stor stil ud til branden, der blev anmeldt til politiet klokken 22.40 mandag aften.

ifølge politiet er der tale om en kemikaliebrand, og først omkring klokken 02 natten til tirsdag var branden under kontrol. 

Ilden er formentligt opstået som følge af en kemisk reaktion og blev forgæves søgt slukket af skibets besætning, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse tirsdag morgen. 

Ifølge hjemmesiden Vesselfinder.com er der tale om et udenlandsk skib ved navn Key Light. Skibet er 229 meter langt og vejer knap 44000 ton. Foto: Per Øxenholt - Øxenholt Foto

Læs også 114 spritnye lejligheder er klar - men de fleste er ledige

Tankskibet befinder sig ifølge politiinspektør Martin Løye omkring en sømil fra Aarhus Havn, og der er ikke umiddelbar fare for besætningen om bord eller mennesker på land. 

- Vi arbejder på at danne os et overblik over, hvordan branden er startet, og vi skal naturligvis afhøre kaptajnen og flere besætningsmedlemmer, siger Martin Løye til Ritzau. 

Østjyllands Brandvæsen og miljøvagten vil senere i dag tage stilling til det videre forløb i forhold til brand og miljøindsatsen.

Læs også Ny app hjælper familie: - Jeg sender en gladere dreng afsted om morgen