Stor succes: Undgå rådne æbler og få en flaske cider

Et tilbud om at forvandle havens æbler til cider har fået haveejere til at valfarte til iværksættervirksomheden Delidrop.

01:13

Video: TV2 Østjylland

Aflever 20 kilo æbler og få en flaske cider til foråret. Det tilbud har rigtig mange haveejere fundet attraktivt. 

Æblerne er rullet ind hos Delidrop i Aarhus, der er gået sammen med ciderproducenten Decideret Cider om at tage imod æblerne i stedet for, at de ligger og rådner på græsset rundt om i de østjyske haver.

 De havde forventet at modtage et ton æbler, men det er gået langt over forventning. Lørdag har de i alt modtaget to tons, og der kan stadig komme flere til søndag, der er sidste dag for indlevering af æbler. 

Læs også Æbler i alle afskygninger til festival i Ebeltoft

Tyve kilo æbler for en flaske cider kan måske lyde som en dårlig byttehandel, men sådan forholder det sig ikke. 

- 20 kilo æbler er jo ganske meget, men æbler vejer mere, end man lige tror. Vi forventer, at der går fem kilo æbler til en flaske cider, og der er 20 procent spild, så det virker realistisk, siger direktør Rasmus Linnet fra Delidrop i Aarhus. 

Læs også Fodboldklub til kamp mod madspild: Donerer stadionpølser og 45 kasser bacon

En af dem, der har taget imod tilbuddet, er Helle Høyer Vedel. Hun er glad for endelig at kunne bruge sine mange nedfaldne æbler til noget fornuftigt. 

- Vi har nogle gange haft så mange æbler, som er rådnet på græsset. Selvom vi har givet væk til venner og familie, så er der stadig rigtig mange tilbage, så jeg synes, det er dejligt, det kan blive anvendt til noget, siger hun. 

Helle Høyer Vedel er en af de mange, der har afleveret sine æbler Foto: TV2 Østjylland