Stor strandpark på vej ved Tangkrogen i Aarhus

I et forslag til en ny helhedsplan åbnes der op for en strandpark i Smilets By

En ny, stor og attraktiv strandpark tæt på byen kan om få år stå klar som resultat af den helhedsplan, borgmester Jacob Bundsgaard (S) og teknikrådmand Kristian Würtz (S) netop har sendt til byrådet.

Der er brug for at udvide rammerne i området ved Tangkrogen, og derfor er ideen om en strandpark blevet skabt. Den skal udover at skaffe op til 500 bådpladser ved Marselisborg Lystbådehavn også løse udfordringer med pres på Marselisborg Renseanlæg.

Aarhus' nye bydel på havnen får kritik for boligernes udseende - se mere om det i indslaget her. 

- Med helhedsplanen for Tangkrogen investerer vi i nødvendig infrastruktur og får samtidig nye rekreative faciliteter til gavn og glæde for miljøet og for bylivet i Aarhus. Det giver god mening at udvide arealet ved Tangkrogen, så vi kan få en strandpark med en bedre strand og meget mere plads til rekreative aktiviteter til lands og til vands, siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Marselisborg Renseanlæg vil i de nye planer blive flyttet og udvidet til det areal, der er udlagt til udvidelse af lystbådehavnen i den oprindelige kommuneplan. Dermed vil det komme længere væk fra beboelsesområder, og så er der plads til strandparken med faciliteter til event, leg, sport og ophold.

- Vi har muligheden her for at skabe et helt nyt rekreativt område for byen. Jeg håber, rigtig mange vil være med til at debattere, hvordan vi får det bedst mulige ud af området. Det er lykkedes at lave et forslag, der løser en række udfordringer på én gang, og giver os mange nye muligheder som by, og dem håber jeg, at aarhusianerne vil være med til at kvalificere, forklarer Formand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz.

Nu er planerne sendt til behandling i byrådet, og der vil blive igangsat en forudgående høring om kommuneplanlægning og VVM for udflytning af Marselisborg Renseanlæg samt udvidelse af Marselisborg Lystbådehavn og det rekreative område med henblik på at indkalde forslag og ideer. 

Simon Grimstrup

play Mulig ny verdensrekord: Løb i mere end ti timer op og ned ad Silkeborg-bakke

Unknown

Brand tæt ved nyrenoveret kulturhus

20210515-110842-L-1920x2751we

Dagens konfirmand kom tidligt i kongelig lære

_DSC0162

Gellerup-demonstration endte uden sigtelser

IMG_0209

play VIDEO: Kom med på jagt efter forsvundet anker

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

Dagens mest læste