Stor støtte til børnehjem

Aarhusianske Anja Ringgren Lovén er glad for opbakningen til nyt børnehjem

03:27

1 af 2

Mere end 500.000 kroner er nu blevet doneret til et at bygge et nyt børnehjem i Nigeria, og det overvælder Anja Ringgren Lovén.

Pengene kommer i kølvandet på, at Anja Ringgren Lovéns børnehjem i Nigeria blev plyndret natten til lørdag, hvor også to af børnehjemmets piger blev voldtaget.

- Vi rundede en halv millioner kroner i går (tirsdag, red.). Det er helt fantastisk, siger Anja Ringgren Lovén, der er overvældet af den store støtte.

Se: Anjas børnehjem blev plyndret

Hun står bag foreningen DinNødhjælp, som driver børnehjemmet i Nigeria.

Børnehjemmet holder til i lejede lokaler, hvor lejeaftalen udløber til maj næste år.

Det har hele tiden været hendes drøm at bygge et nyt børnehjem til børnene, og grunden er allerede købt.

- Vi vil meget gerne fremskynde den proces nu, så vi forhåbentlig kan komme til at bygge allerede til december, siger Anja Ringgren Lovén, der torsdag morgen rejser til Nigeria.

Se: Donerer penge til børnehjem

- Det, at jeg kommer derned nu, kan give børnene noget tryghed. Jeg skal gå forrest, og jeg skal vise, at jeg ikke er bange, da det er med til at berolige børnene, siger Anja Ringgren Lovén.

I Nigeria skal hun blandt andet mødes med den danske ambassadør, ligesom hun skal snakke med det danske udenrigsministerium om planerne for det nye børnehjem og også sikkerheden i landet.

Anja Ringgren Lovén er taknemmelig for det indsamlede beløb, men hun håber, at det forsat vil vokse, da det formentlig vil koste mellem en og to millioner kroner at opføre det nye store børnehjem.

Du læse mere om arbejdet med børnehjemmet, og hvordan du kan støtte det, her.

Se interviewet med Anja Ringgren Lovén i videoen øverst på siden.