Stor pensionskasse investerer 350 millioner kroner i Gellerup

Pensionskassen PKA investerer 350 millioner kroner i at bygge boliger i Gellerup

Pensionskassen PKA har valgt at investere 350 millioner kroner i bydelen Gellerup i Aarhus. Pengene skal bruges til at bygge 190 nye boliger.

En af de største danske pensionskasser, PKA, har valgt at smide 350 millioner kroner efter byggeri af cirka 190 blandede boliger i Gellerup. Det kommer som et led i den udvikling, der skal gøre Gellerup til en ny bydel, så den bliver mere socialt sammenhængende.

Der er allerede investeret i ny infrastruktur, modernisering af boliger og en ny bypark, og over de næste år opføres der flere blandede boligtyper, nye offentlige institutioner, kulturtilbud samt skabes arbejdspladser. Samtidig forventes bydelens indbyggertal at stige over de næste ti år fra 6.000 til op imod 14.000.

Læs også Gellerup rives ned og bygges op: - Det er et langt træk

Investeringsdirektøren for PKA ser store muligheder for visionerne for Gellerup og har derfor valgt at støtte op.

- Det er en robust investering, der både giver vores medlemmer et godt afkast, og vi er med at til understøtte udviklingen af området til en levende bydel med en større mangfoldighed af beboere og boligtyper af god kvalitet, siger Michael Nellemann Pedersen, investeringsdirektør i PKA i en pressemeddelelse.

01:59

Gellerup har sat alle kræfter ind på at rive bygninger ned og bygge nyt op, for at få beboersammensætningen i ghetto-området til at ligne resten af Aarhus (indslag fra 7. januar).

Luk video

En stor dag for hele Aarhus

Hos Brabrand Boligforening glæder de sig over, at PKA har valgt at investere i bydelen.

- Det er en meget stor dag for hos i boligforeningen og egentlig også for beboerne i Aarhus Vest og i hele byen. Det kan vi godt tillade os at fejre. Det er et signal om, at nu er investorerne klar til at gå ind i det her projekt, fordi der er tro på det, og nu er den fysiske udvikling i gang, siger Keld Albrechtsen, der er formand for Brabrand Boligforening til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også I Gellerup er boligblokke blevet revet ned: - Det er langt fra nok

Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening står bag den ambitiøse bydelsudvikling, der kombinerer store, fysiske forandringer med arbejdspladser, erhvervsliv, kulturliv, social indsats og arbejde for en tryggere bydel. Det er visionen at omdanne Gellerup og Toveshøj fra et udsat boligområde til en tryg bydel.

01:18

VIDEO: Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening, glæder sig over at en stor investor som PKA nu vælger at investere i Gellerup.

Luk video

- Vi satser på at der blandt andet kommer vandland, sports - og kulturcampus og Letbane. Og så en række sociale foranstaltninger, så vi kan få kriminaliteten helt væk fra området. Alle de ting, og alle de nye beboere og nye private boliger gør, at det bliver et helt nyt kvarter. Et rigtig godt kvarter, siger Keld Albrechtsen.

PKA investerer 350 mio. kr. i at bygge 188 lejeboliger fordelt på 28 rækkehuse i to etager. Herudover opføres der 88 boliger i opgangsbyggerier i 4-6 etager og 72 boliger i tre punkthuse i et plan. Byggeriet forventes at stå færdig ultimo 2020.

01:12

VIDEO: Se udviklingen af nedrivningen og opbygningen af Gellerup.

Luk video

Helhedsplanen for Gellerup

Den nye bydel begynder i 2018 at tegne sig med flere markante projekter.

Aarhus Kommunes nye administrationsbygning til Teknik og Miljø forvaltningen med plads til 1000 ansatte står færdigt om et år.

I januar er arbejdet på et nyt kollegium med 354 ungdomsboliger igangsat.

Sport og Kultur campus med bl.a. verdensbad, bevægelseshus, bibliotek og beboerhus bliver løbende færdig i løbet af 4 år.

Allerede i år kan beboere i Gellerup glæde sig over en ny bypark på størrelse med 27 fodboldbaner. 

I dag er der 6.000 beboere i Gellerup og det forventes at stige til op imod 14.000 de næste ti år.