Stor overraskelse: Aarhus-komet i EM-finale efter danskerbrag

Anders Antonsen er i EM-finalen i badminton efter sejr over førsteseedet landsmand

En lykkelig Anders Antonsen umiddelbart efter sejren. Foto: Claus Fisker - Scanpix

I flere år har han været et af badmintonsportens største talenter, men nu ser Anders Antonsen ud til at tage skridtet helt op i Superligaen.

I februar blev han dansk mester, da han slog Jan Ø. Jørgensen i DM-finalen, og her til eftermiddag tog han endnu en stor skalp.

Læs også Anders er 19 år og dansk mester: Det er så sindssygt fedt

Viktor Axelsen, der ikke var med ved DM, ligger nummer to på verdensranglisten og var seedet 1 til EM, men så mødte han den femteseedede aarhusianer Anders Antonsen. 

Anders Antonsen slog favoritten stensikkert i to sæt med cifrene 21-17 21-16 og er klar til EM-finalen, hvor den andenseedede englænder Rajiv Ouseph venter. Rajiv Ouseph slog en anden dansker, Hans-Kristian Vittinghus, i semifinalen efter tre tætte sæt.

Den unge aarhusianer Anders Antonsen fyldte 20 år i forgårs, og han var stort set hele kampen et skridt foran Viktor Axelsen, der kampen igennem virkede tæt på modløs og uden motivation. 

Læs også DM-guld til Aarhus: Ung ketcherkomet slår dansk verdensnavn

Modsat så det ud hos Anders Antonsen, der spillede med masser af energi, og hvert point blev fejret som var det en samlet sejr.

Nu har Anders Antonsen muligheden for karrierens hidtil klart største sejr. Tidligere har han vundet blandt andet EM for juniorspillere, DM for U19 og altså i februar ’de voksnes’ DM. 

EM-finalen spilles i morgen. Hele turneringen afvikles i Kolding. 

04:18

Se et gammelt indslag fra 2015 med Anders Antonsen her. 

Luk video