Stor øvelse: Aarhus rammes af en kemisk trussel

Onsdag vil der være et større opbud af politi, ambulancer og brandfolk med mere. Men der er blot tale om en øvelse

Politi, brandvæsen, ambulancer vil kredse om Aarhus Universitetshospital og brandskolen, mens øvelsen er i gang.

Det er sjældent, vi på TV2 ØSTJYLLAND kan skrive om et stort opbud af politi, brand- og redningsvæsen i forbindelse med et kemisk udslip, før det sker.

Men når det drejer sig om en øvelse – så er det lidt en anden sag.

Onsdag mellem klokken 8 og 15 vil der i det nordlige Aarhus være en stor samarbejdsøvelse i gang. I den forbindelse vil der være en del aktivitet.

Læs også Naboer glæder sig over stærekasser og ser frem til mere ro

Politi, brandvæsen samt ambulancer vil kredse om Aarhus Universitetshospital og brandskolen, mens øvelsen er i gang.

Østjyllands Politi, Østjyllands Brandvæsen, Beredskabsstyrelsen Midtjylland, Region Midtjylland, Landsdelsregion Vest, Styrelsen for Patientsikkerhed og Rigspolitiet deltager i øvelsen.

Formålet er at styrke samarbejdet mellem myndighederne og træne evnen til at håndtere en større uvarslet hændelse, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Indholdet af øvelsen er der ingen af deltagerne, der kender på forhånd. Men scenariet vil indeholde en kemisk trussel kombineret med eksplosiver. 

Der vil derfor være ekspertberedskaber som Kemisk Beredskab og Ammunitionsrydderne.

Heldigvis er det meget sjældent, at der sker meget store uvarslede hændelser i Danmark. Men det betyder også, at vi bliver nødt til løbende at øve os for at holde os skarpe, så vi er helt klar, hvis den store alarm pludseligt går, siger Jesper Bøjgaard Madsen i en pressemeddelelse. 

03:15

VIDEO: Campingpladsen på Anholt blev i maj ramt af en eksplosion, som udviklede sig til en større brand med mange kvæstede. Det var heldigvis også bare en øvelse. Videoen er fra 16. maj 2018.

Luk video