Stor østjysk fodboldsøndag med rivalopgør og gul overraskelse

Østjylland er stærkt repræsenteret i superligaen i denne sæson, og søndag er samtlige fire hold fra landsdelen i kamp. Der er blandt andet klassisk lokalbrag mellem AGF og Randers.

Superligaen er tilbage for fuld styrke, og med hele fire østjyske hold blandt ligaens 12 giver det masser af fodbold på højt niveau i landsdelen.

I dag er ingen undtagelse, hvor et sandt rivalopgør begynder klokken 14. Her tager AGF mod Randers FC, og det plejer at betyde garanti for en intens fodboldoplevelse.

- Årets vigtigste kamp, som en AGF-fan på Facebook omtaler dagens sammenstød med ”hestene” fra Randers.

Over 10.000 tilskuere sidder ifølge AGF klar på Ceres Park, når kampen fløjtes i gang klokken 14.

Randers FC trak sig sejrrigt ud af opgøret, da de for et år siden den 1. august 2021 slog AGF i Aarhus med 2-1.
Randers FC trak sig sejrrigt ud af opgøret, da de for et år siden den 1. august 2021 slog AGF i Aarhus med 2-1. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Optakten til opgøret plejer i øvrigt ofte at byde på drillerier klubberne imellem, og klubberne holder sig da heller ikke tilbage denne gang. Randers FC offentliggjorde for eksempel lørdag en video med klip fra tidligere opgør, og her er der særligt fokus på flere hårde dueller, hvor AGF’erne har fået kronjysk kærlighed at føle.

Østjysk overraskelse mod dumpehold

Samtidig begynder en anden kamp 100 kilometer længere nordpå, hvor ligaens aktuelt bedste østjyske hold AC Horsens besøger Aalborgs fodbolddrenge.

AC Horsens har efter de første to kampe i sæsonen maksimumpoint, og tager man holdenes placering i betragtning, er der også gode chancer for point til AC Horsens, når de møder Superligaens aktuelt dårligste hold AAB, der indtil videre kan tælle deres point uden hænder.

AC Horsens, den gule fare som klubben også kaldes, har fået en god start på sæsonen med sejr over blandt andre sidste sæsons mestre FC København.
AC Horsens, den gule fare som klubben også kaldes, har fået en god start på sæsonen med sejr over blandt andre sidste sæsons mestre FC København. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Endelig kan Silkeborg se frem til besøg fra den københavnske vestegn, når Brøndby IF kommer på besøg på JYSK park til spisetid klokken 18.

Hvem der spiser hvem, må kampen naturligvis vise, men bookmakerne er ikke i tvivl. Det er Silkeborg, der går mætte fra banen, når en søndag med samtlige østjyske superligahold i aktion er omme.