Stor eftersøgning i gang langs havnen

Hele dagen er vandsøgshunde, dykkere og et forskningsskib i vandet i Aarhus for at lede efter forsvundne Peter Burns.

Fra kl. 9 i morges og indtil mørkets frembrud vil Østjyllands Politi være til stede i området omkring Navitas og DOKK1 ved havnen i Aarhus.

Her er man i gang med en stor eftersøgning efter den 29-årige irer Peter Burns, der har været forsvundet siden en bytur i december.

I eftersøgningen deltager flere vandsøgshunde, Søværnets dykkertjeneste samt forskningsskibet Aurora fra Aarhus Universitet.

- Vi bruger dykkertjenesten og deres undervandssonarer, som kan lave undersøgelser efter uregelmæssigheder i vandet. Det kan hjælpe dykkerne til at indsnævre eftersøgningsområdet, siger Martin Rasmussen, vicepolitiinspektør i Østjyllands Politi.

29-årige Peter fra Irland forsvandt på vej hjem fra en fyraftensøl med sine kollegaer.
29-årige Peter fra Irland forsvandt på vej hjem fra en fyraftensøl med sine kollegaer. Foto: Privatfoto

Det er nu en måned siden Peter Burns sidst blev set, men selvom man leder intensivt i vandet, er man ifølge Martin Rasmussen ikke sikker på, at det er der, Peter Burns befinder sig, før han er fundet.

- Hypotesen om, at han befinder sig i vandet, bliver styrket, eftersom vi ikke har fundet ham på land efter en måned, men vi lægger os ikke fast på noget, siger Martin Rasmussen, vicepolitiinspektør, Østjyllands Politi.

Forskningsskibet Aurora fra Aarhus Universitet.
Forskningsskibet Aurora fra Aarhus Universitet.

Sidst set siddende på en bænk

Peter Burns er blevet set kort før klokken 03.00 på et overvågningskamera ved Navitas på Aarhus Havn, hvor han går med sin tunge rygsæk på ryggen.

Siden da har et vidne henvendt sig til politiet og fortalt, at hun mener at have set Peter sidde på en bænk ved en redningskrans over for Kystvejen nummer 55 efter klokken 03.00.

Her sad han, ifølge henvendelsen, foroverbøjet og med en stor genstand mellem benene – formentlig sin rygsæk.

Det er muligt, at Peter kan have efterladt sin rygsæk et sted omkring Aarhus Ø, oplyser Østjyllands Politi.