Stor aktion mod bandemiljøet i Aarhus V: 11 personer anholdt

Tre personer med relation til bandemiljøet i Aarhus er sendt bag tremmer. I alt blev 11 personer anholdt ved aktionen

Arkivfoto.

Særlig Efterforskning Vest gennemførte torsdag i samarbejde med Nordjyllands, Østjyllands og Midt- og Vestjyllands Politi en stor aktion målrettet personer relateret til bandegrupperingerne i Aarhus. 

17 adresser blev ransaget i Hjørring, Lønstrup, Silkeborg og Aarhus, hvor der blev fundet hash og kontanter.

Læs også Bandekrig i Aarhus: Nu indfører politiet visitationszone

I alt 11 personer blev anholdt. 

Blandt de anholdte er der både kendte bandemedlemmer og personer med relation til bandemiljøet. Fælles for dem alle er, at de indgår i et kriminelt netværk i det vestlige Aarhus.

Morten Vegger, vicepolitiinspektør, Østjyllands Politi

- Blandt de anholdte er der både kendte bandemedlemmer og personer med relation til bandemiljøet. Fælles for dem alle er, at de indgår i et kriminelt netværk i det vestlige Aarhus, hvor de tjener penge ved at distribuere store mængder hash, siger vicepolitiinspektør Morten Vegger i en pressemeddelelse.

Alle anholdte er sigtet for handel med narkotika. 

Tre af dem - tre mænd på 27, 37 og 49 år - blev fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre, hvor to af dem blev varetægtsfængslet i fire uger og den sidste i 14 dage. 

Læs også Københavnsk bande slår lejr i Aarhus: Vi overtager byen

- Der er ingen af de tre fængslede, der er registrerede bandemedlemmer, men de har alle en relation til bandegrupperingerne. Det er de tre personer, efterforskningen primært har koncentreret sig omkring, da de har haft en ledende rolle i netværket, siger vicepolitiinspektør Morten Vegger. 

De resterende otte personer, der er i alderen 23 til 38 år, er alle løsladt efter endt afhøring, men er fortsat sigtet i sagen.

Da grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre, har Østjyllands Politi ikke yderligere oplysninger i sagen.

Der er etableret en visitationszone i Aarhus V.