Stopper som politi-boss

Scorede halv million på attraktiv kørselsordning

Peter Ibsen fra Aarhus stopper efter otte år som formand for landets 12.000 betjente. Det meddelte Ibsen selv på et følelsesladet møde i Politiforbundets hovedbestyrelse i går.

Dagbladet BT afslørede i februar, at Peter Ibsen de seneste år har scoret op imod en halv million kroner af sine medlemmers kontingentpenge på en ekstremt attraktiv kørselsordning.

Siden 2004 har Ibsen opgjort sin kørsel til og fra hjemmet ved Aarhus og kontoret i København som 'erhvervskørsel'. Det gav ham 3,80 kr. per kilometer blot for at køre til og fra arbejde.

- Jeg synes, sagen ser mistænkelig ud. Reglen er beregnet til, at folk kan få lov at få skattefri kørepenge, når man kører mellem arbejdspladser. Ikke for at få skattefri kørsel mellem hjem og arbejdsplads, da det regnes som privat kørsel. Politiformanden kan meget vel stå med et forklaringsproblem, forklarede skatteadvokat Torben Bagge 7. februar til BT.

Har aldrig godkendt kørselsordning

Medlemmer af Politiforbundets hovedbestyrelsen fortalte ligeledes til BT, at de 'aldrig før har hørt om ordningen og 'aldrig har godkendt den og derfor har Ibsen været under massivt pres i bestyrelsen siden avisens afsløringer.

Peter Ibsen har ligeledes været under pres, fordi der de seneste har oparbejdet sig et millionunderskud i forbundet og derfor varsles der om kontingentstigning blandt politiforbundets medemmer.

62-årige Peter Ibsen stopper 1. maj, hvor der således skal vælges ny formand i Politiforbundet.