Stop samarbejde med moské

Lokalpolitikere har fået nok

02:14

1 af 2

De kontroversielle udtalelser fra imam Abu Bilal Ismail fra Grimhøjmoskeen i Aarhus vækker stærke reaktioner i byrådet i Aarhus, hvor flere politikere mener, at Kommunen skal stoppe økonomiske tilskud til moskeens aktiviteter.

Det sker efter imam Abu Bilal Ismails udtalelser om, at zionistiske jøder skal dræbes på grund af konflikten i Gaza.

- Nok er nok, og det har det været i mange år, og nu må vi altså forvente, at flertallet tager denne her problemstilling seriøst, fordi det er dødstrusler, som kommer mod en bestemt gruppe mennesker, og det kan vi ikke have siddende på os i Aarhus Kommune, siger Lene Horsbøl (V).

- Hvis de er gået langt over stregen, og hvis der begynder at være strafbare forhold med i spillet, så tegner der sig nok et nyt billede, siger Peter Hegner Bonfils fra Enhedslisten.

Aarhus Kommune er i gang med at undersøge omfanget af kommunale tilskud til moskeen, og derfor er Socialdemokraterne lidt mere forsigtige i udmeldingerne.

- Så længe de holder sig inde for lovgivningens rammer, har vi ikke redskaberne som kommune eller som kommunalbestyrelsesmedlem til at sige, at de ikke må få støtte til de her folkeoplysende aktiviteter, siger Peder Udengaard (S).

Hos Dansk Folkeparti mener man, at alt samarbejde med moskeen på Grimhøjvej i det vestlige Aarhus skal stoppes omgående.

- Den skal lukke, og vores samarbejde skal stoppes, og økonomien skal standses, siger Jette Skive (DF).

Men kan man rent juridisk klippe samarbejdet?

- Det ved jeg ikke, men jeg kan i hvert fald opfordrer, til at vi gør det, og så må vi finde ud af, hvad juristerne siger til det, siger Jette Skive.

Du kan se mere om sagen i indslaget over artiklen.