Stoffer smugles i pizzaer

Patienter på Psykiatrisk Hospital i Risskov får andet end pepperoni og ekstra ost med, når de bestiller pizza. Pizzarier leverer også hash.

Mange af Psykiatrisk Hospitals patienter er stofmisbrugere, og derfor er opfindsomheden stor, når det næste fix skal sikres.

Ifølge JP Århus er stoffer i flere tilfælde blevet smuglet ind gemt i pizzaer eller pizzabakker. På en af hospitalets afdelinger findes der ifølge avisens oplysninger sågar en liste over pizzarier, hvorfra de indsatte ikke må bestille mad, fordi pizzarierne tidligere har smuglet stoffer ind på hospitalet.

- Der er patienter, som virkelig hungrer efter at få fat i stofferne. Derfor er der nok en fælles interesse mellem forhandler og modtager i at holde handlerne i gang. Det kan for eksempel være, at man bestiller en pizza, og der under pizzabunden gemmer sig noget stof af en eller anden art. Der udvises en stor fantasirigdom for at få fat i stofferne, siger Per Jørgensen, der er cheflæge i psykiatrien i Region Midtjylland til avisen.

Hospitalet har flere gange politianmeldt smugleriet, men politiet har svært ved at skride ind.

- Politiet må ikke drive agentvirksomhed, og derfor kan vi ikke ringe og bestille en pizza "med det hele". Vi kan heller ikke bare ransage, hvor vi har lyst, siger leder af specialpatruljen ved Østjyllands Politi, Kristian Harlev.