Stjerneflugt? Så må de unge tage over...

Salg af profiler er nødvendigt i Superligaen, mener AGF-cheftræner

Glen Riddersholm

Gilberto Macena var superliga-topscorer, inden AC Horsens i 2012 solgte ham til en kinesisk klub Foto: badenfoto.dk

Aron Jóhannsson bombede for AGF - og blev solgt til hollandsk fodbold Foto: Allan Baden / badenfoto.dk

Yura Movsisyan gjorde en ualmindelig god figur i Randers FC - og blev solgt videre

1 af 4

Klubberne i den danske superliga i fodbold er nødt til løbende at sælge ud af deres profiler.

Det mener AGF-cheftræner Glen Riddersholm, efter at danske klubber senest har sagt farvel til prominente navne som Daniel Amartey Erik Sviatchenko og Bruninho.

Tendensen kendes også fra østjyske klubber, hvor AGF tidligere har solgt den islandske måltyv Aron Jóhannsson for et tocifret millionbeløb.

På samme måde solgte Randers FC i 2011 Yura Movsisyan videre, efter at han på rekordtid var blevet et af de hotteste navne i Superligaen.

Talenter får spilletid

Udover at spillersalg giver penge i kassen, kan afskeden med profilerne øge muligheden for, at de bedste talenter får spilletid, mener Glen Riddersholm.

- Superligaen kommer til at sælge spillere, og det er en del af muligheden for at få tingene til at hænge sammen rent økonomisk.

- Så ved vi jo også, at der vil komme nogle helt unge spillere, som griber chancerne, fordi nogle har forladt ligaen, siger Riddersholm til Ritzau.

Glen: AGF når vi er bedst og værst

Tv-kanalen 6'erens fodboldekspert Morten Bruun er enig med AGF-træneren:

- Sådan går det som regel i en udviklingsliga som Superligaen. Hver gang vi har et transfervindue, så forsvinder en håndfuld af de mest interessante spillere.

- Det, der er hentet ind, ser jo ikke vildt spændende ud ved første øjekast. Men der er jo også noget uvidenhed i det. Vi ved ikke endnu, hvor gode de nye er, siger han.

Mød Aron Jóhannsson i tv-indslaget nedenfor. Indslaget er fra december 2012: