Stjal rifler og geværer: Nu er han blevet udvist af landet

En 38-årig ghanesisk statsborger blev tirsdag udvist med indrejseforbud i 12 år. Dommen fik han for indbrud, våbentyveri og besiddelse af skydevåben

Den 38-årige ghanesiske statsborger var involveret i et indbrud i Hadbjerg i april, som endte i en vild biljagt gennem Aarhus, hvor hans nu 23-årige medgerningsmand blev anholdt. Foto: Colourbox

En vild biljagt endte tilbage i slutningen af april i et uheld, hvor en 22-årig gerningsmand stødte ind i en anden bil, der blev ført af en kvinde.

Føreren af bilen stod bag et indbrud i Hadbjerg dagen før. Den 22-årige blev før sommerferien idømt halvandet års fængsel, men dommen til hans medgerningsmand faldt først tirsdag i denne uge.

Læs også Efter vild biljagt gennem Aarhus: Nu skal ung mand i retten

Medgerningsmanden er en 38-årig ghanesisk statsborger. Han blev tirsdag ved Retten i Randers udvist af landet med indrejseforbud i 12 år. Derudover blev han idømt halvandet års fængsel, altså den samme fængselstraf som den 22-årige dengang fik.

Anklager Irene Thyssen er meget tilfreds med udvisningsdommen.

Læs også Politi jagtede flyvsk og kørekortløs spritbilist på kokain

- Den dømte er ikke tidligere betinget udvist, men på grund af sagens alvor og karakter fulgte retten min påstand om ubetinget udvisning. Det er jeg naturligvis meget tilfreds med, lyder det fra Irene Thyssen.

Tilbage i april brød de to gerningsmænd ind i en lejlighed på Bavnehøjvej i Hadbjerg. Her stjal de flere rifler og geværer med ammunition fra et våbenskab og værdier for i alt omkring 80.000 kroner. Herefter kørte de våbene hjem til dem selv, hvor politiet senere fandt et af dem.

Biljagten endte i et trafikuheld, hvor gerningsmanden kørte ind i en bil ført af en kvinde. Foto: Jeppe Mølgård Thomsen

I forbindelse med tyveriet stjal de også en Suzuki Swift, som tilhørte ejeren af lejligheden. Det var den bil, den 22-årige kørte i under biljagten med politiet.

Politiet fik færten af manden i den stjålne bil mandag den 24. april i år klokken 18.57, hvor en patrulje kørte ad Viborgvej mod Venstre Ringgade i Aarhus.

Politiet var talstærkt tilstede efter biljagten. Foto: Jeppe Mølgård Thomsen

Biljagten fortsatte i 18 minutter, strakte sig over 22 kilometer og sluttede ved Skejby Centret. Her stødte bilen sammen med en anden bil i krydset ved Skejbygårdsvej og Skejby Busvej.

Efter biljagten førte efterforskningen af sagen politiet til den 38-årige ghanesiske statsborger. Han ankede tirsdag dommen på halvandet års fængsel og ubetinget udvisning af Danmark med indrejseforbud i 12 år.

Du kan se interviewet Peter Hunniche fra Østjyllands Politi om den vilde biljagt i Aarhus herunder. Klippet er fra april.

02:14

Peter Hunniche fra Østjyllands Politi fortæller om den vilde biljagt i Aarhus.

Luk video