Stig Tøfting har indsamlet millionbeløb til kræftsyge børn

Stig Tøfting fortsatte sin indsamling over påsken, og det resulterede i, at han nu har doneret over en million kroner til Børnecancerfonden og KidsAid.

Stig Tøfting må siges at være gået efter millionen.

På seks dage har han vandret 167 kilometer fra Viby til grænsen, fordi han tabte et væddemål til TV2s USA-analytiker Mirco Reimer-Elster.

quote Det har været alle skavankerne og ømhederne værd.

Stig Tøfting, fodboldkommentator og tidligere landsholdsspiller

Selvom de ømme ben nåede grænsen i geografisk og fysisk forstand, stoppede indsamlingen ikke der. Den tidligere fodboldspiller fortsatte nemlig indsamlingen over påsken og har nu rundet over en million kroner til Børnecancerfonden og KidsAid.

- Det har været alle skavankerne og ømhederne værd. Jeg er meget glad for den store opbakning, jeg oplevede undervejs og også efterfølgende frem mod millionen. Både fra lokale virksomheder og privatpersoner. Der har været så mange mennesker over det danske land, det har været helt imponerende, og derfor står vi også med et imponerende stort beløb, siger Stig Tøfting i en pressemeddelelse.

Ildsjæle gør en stor forskel

Stig Tøfting måtte begive sig ud på den lange tur, fordi han tilbage i november væddede med en TV 2-journalist om, at Donald Trump ville genvinde præsidentposten i USA. Taberen skulle gå til den andens hjem, og på daværende tidspunkt boede Mirco Reimer-Elster i Flensborg. På grund af corona gik turen ”kun” til grænsen.

Det er ikke første gang, den kendte fodboldkommentator og tidligere landsholdsspiller taber et væddemål og må ud på en gåtur. I december 2019 måtte han gå i alt 80 kilometer fra sit hjem i Viby til Herning, fordi han påstod, at FC Midtjylland ville vinde i en fodboldkamp mod Brøndby. 

Stig Tøfting har også en trænerkarriere bag sig og har blandt andet været tilknyttet AGF og Randers FC. Arkivfoto.
Stig Tøfting har også en trænerkarriere bag sig og har blandt andet været tilknyttet AGF og Randers FC. Arkivfoto. Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

Ifølge direktør hos Børnecancerfonden Marianne Benzon Nielsen er det vigtigt at kunne gøre en forskel for kræftramte børn, og det hjælper Stig Tøfting med.

- Det gør en stor forskel, at der findes ildsjæle som Stig Tøfting. Vi er en selvstændig fond, der har brug for støtte udefra, hvis vi skal kunne hjælpe familierne. Stig har gjort en fantastisk indsats for at sætte fokus på og støtte op om børn med kræft. Tusind tak til Stig og alle, der har bidraget til indsamlingen, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Da gåturen var slut, var hans donation nået op på 773.741 kroner. Dér satte Stig Tøfting sig for at ’gå efter millionen’. Med ømme ben tog han det sidste stykke vej på viljestyrken og nåede dermed op på 1.046.257 kroner til de to organisationer, der hjælper børn med kræft og andre alvorlige sygdomme.

'Stigminoen 2.0' er delt op i seks etaper. Billedet er vejledende.
'Stigminoen 2.0' er delt op i seks etaper. Billedet er vejledende.

Stig-minoen 2.0

Særskilt behov på børneområdet

Børnecancerfonden støtter forskning i børnekræft, familierne og oplysning om børnekræft. En del af Stig Tøftings indsamling kommer til at indgå i de samlede uddelinger til forskningsprojekter i Danmark. 

- Forskning er det bedste håb, vi kan give børn med kræft og deres familier. Børn rammes af andre og mere aggressive typer kræft, end voksne gør, og i langt de fleste tilfælde kendes årsagen, til at børn får kræft, ikke. Derfor er der brug for et særskilt fokus på forskning i børnekræft, siger Marianne Benzon Nielsen.

’Stig-minoen’ startede den 22. marts og sluttede lørdag den 27. marts med en checkoverrækkelse. 

Stig Tøfting overrækker checken, der efter endt gåtur var på 773.741 kroner. Nu har han i alt indsamlet 1.046.257 kroner. Foto: Børnecancerfonden
Stig Tøfting overrækker checken, der efter endt gåtur var på 773.741 kroner. Nu har han i alt indsamlet 1.046.257 kroner. Foto: Børnecancerfonden

På sin Facebookprofil takker Stig Tøfting for opbakningen til projektet:

200421 Magasin Optakt genåbning 17-18 VO

play Magasin åbner med selvrensende gelænder, corona-guider og klistermærker på gulvet

IMG_6535

Brandvæsen advarer om brandfare i naturområder

boligejere.jpg

Nye byggegrunde vækker bekymring: Der skal flere institutionspladser til, mener borger

Madpakke færdig 1

play Politikere i kovending: Vil ikke tvinge ældre til at vælge bestemt madpakke

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Far risikerer forvarring: Anklaget for voldtægt og overgreb på datter

blå blink politi politibil patrulje

Mand anholdt: Forsøgte at stjæle stort Porsche-skilt

Dagens mest læste