Steenberg overtager kreds efter Østergaard: - Der er ikke andet for end at knokle på

Andreas Steenberg er blevet valgt til folketingskandidat i Østjyllands Storkreds for Radikale Venstre.

I februar meddelte den tidligere leder af Radikale Venstre, Morten Østergaard, at han ikke ville genopstille til næste Folketingsvalg.

Nu er Andreas Steenberg blevet valgt som afløser i kredsen Aarhus Øst. Det skete på Radikale Venstres virtuelle generalforsamling i vælgerkredsen lørdag.

- Jeg har en masse gode politiker, som jeg brænder for, som østjyderne vil høre mig tale meget mere om i de kommende år hen mod et folketingsvalg, og jeg glæder mig til at komme i gang, siger Andreas Steenberg (Radikale Venstre) i dag til TV2 ØSTJYLLAND.

Han har været valgt til Folketinget i næsten 10 år i Vestjyllands Storkreds, men rykker nu til kredsen i Aarhus, hvor han har boet siden 2005. Andreas Steenberg er født og opvokset i Randers.

Klar til at knokle

Tidligere var Aarhus Øst-kredsen også kredsen, hvor Morten Østergaard stillede op. Ved sidste valg til Folketinget i 2019 fik han 17.687 personlige stemmer.

Men i februar 2021 meddelte han på sin Facebook, at han var færdig med politik og ikke ønskede at genopstille.

Det skete efter en længere orlovsperiode som resultat af, at han i oktober erkendte, at han havde været midtpunktet i tre sexisme sager i forbindelse med fester omkring partiet.

Morten Østergaard har stillet op til Folketinget siden 1999 i Aarhus, og har været medlem - med afbræk - siden 2002. 

VIDEO: Andreas Steenberg er blevet valgt til folketingskandidat i Østjyllands Storkreds for Radikale Venstre.

I den seneste meningsmåling fra instituttet Voxmeter for Ritzau står De Radikale til at få 4,3 procent af stemmerne. Det er den laveste tilslutning i fem år.

Aarhus-kredsen vurderes at være en mere sikker kreds end Steenbergs gamle. Nu er det op til Andreas Steenberg og hans partifæller, at løfte partiet ud af den krise, de efterfølgende er havnet i:

- Mange af de problemer vi har haft, er nogle, vi selv har skabt. Så kan vi også selv løse dem. Der er ikke andet for end at knokle på.

- Vi skal ud af det ved at komme i gang med at fremlægge noget politik og bide os fast i forhandlingsbordet og få skabt nogle resultater. Det er det, vælgere gerne vil se, og det er også det, vi politikere helst vil i stedet for at lave fnidder, siger Andreas Steenberg

Andreas Steenberg

La Cabra Coffee

play Kamp for tilflyttere: Randers jagter nye borgere i Aarhus

060521 Bibliotek åbner som hotel digi

play Video: Gammelt bibliotek forvandlet til hostel - kom med på en rundtur

Holger Beyer Svømning

Holger undrer sig: Hvorfor åbner svømmehallerne ikke?

corona smitte coronavirus

Østjyske sogne tæt på nedlukning: Se smitten i dit sogn

IMG_6045

play Må jeg klare mig selv? Nej, du må få hjemmehjælp

jyske bank

Jyske Bank-filialer har fået mistænkelige pulver-breve

Dagens mest læste