Statsministeren skal tage affære

Socialdemokraterne står sammen i udvisningssag

Socialdemokraterne i Aarhus står nu sammen i sagen om den udvisningstruede vietnamesisk kvinde Yen Ngoc. Partiet vil nu bede statsministeren gå ind i sagen.

Den socialdemokratiske fællesbestyrelse i Aarhus har besluttet at rette henvendelse direkte til statsministeren, der også er partiets formand:

- Som bestyrelse sender vi et brev til Helle Thorning Schmidt og beder hende sørge for, at der bliver kigget på reglerne og fundet en løsning, så den her familie ikke bliver splittet ad, siger Morten Pless, der er formand for Socialdemokraterne i Aarhus til Aarhus Stiftstidende.

Socialdemokraternes borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S), fortalte i går til TV2 | ØSTJYLLAND at han ønsker, at sagen bliver gennemgået endnu en gang, og at slaget endnu ikke er tabt:

- Det er for mig vanskeligt at forstå, at en mand som har gjort alt, hvad man kunne forvente af ham ikke kan få lov at blive sammen med sin familie, siger borgmesteren til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Udvisningen skyldes, at Yen Ngoc' mand, Kenneth Iversen, tidligere har fået revalidering efter en arbejdsulykke. I dag arbejder han som ingeniør og forsøger selv sin familie.

De seneste dage har Socialdemokraterne i både Randers, Silkeborg og Aarhus opfordret justitsministeren til at sørge for, at udvisningen bliver trukket tilbage. Men ministeren afviste i går at gå ind i sagen. Nu ender sagen altså på statsministerens bord.