Statsminister besøger østjysk skoleeksempel

Statsminister Lars Løkke Rasmussen gæster mandag Søndervangskolen i Viby for at blive klogere på skolens arbejde med at løfte de unges faglige niveau

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besøger mandag eftermiddag Søndervangskolen i Viby for at høre om arbejdet med at løfte eleverne fagligt.

Søndervangskolen deltager i regeringens skolepulje, hvor der er afsat 500 mio. kr. til skoler med en stor andel af fagligt svage elever. 

- Alt for mange elever forlader folkeskolen uden at kunne skrive, regne og læse ordentligt. Det er ikke i orden, siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Derfor har regeringen afsat 500 mio. kr. til de særligt udfordrede skoler, der vil arbejde målrettet for at løfte og støtte dem, der har det svært bogligt. Jeg glæder mig til at møde elever og lærere på Søndervangskolen og høre om alle de gode ting, skolen har gang i.

Søndervangskolen er flere gange blevet fremhævet som et skoleeksempel. 

I januar i år roste Mette With Hagensen, der er formand for forældreorganisationen Skole og Forældre, skolens samarbejde med forældrene.

- De har tre skole-hjem-samtaler om året i stedet for én. Og de laver nogle meget konkrete mål sammen med forældrene, sagde hun ved den lejlighed. 

quote Det har betydet, at lige præcis den skole har løftet børnenes afgangskarakterer ret markant.

Mette With Hagensen, formand for Skole og Forældre, om Søndervangskolen

Hun fremhævede, hvordan forældrene får daglige opgaver med deres børn.

Derefter inddrages de i en daglig kommunikation med skolen om, hvor godt eleven lykkes med at nå de mål, forældre og skole har sat.

- Det har betydet, at lige præcis den skole har løftet børnenes afgangskarakterer ret markant, sagde Mette With Hagensen og tilføjede:

- Fordi man tager forældrene med som nogle, der positivt støtter op om børnene, så de får lyst til at lære og får at vide hjemmefra, at det er vigtigt at gå i skole og gøre sig umage.

Senere mandag deltager Lars Løkke Rasmussen sammen med Kronprinsesse Mary i et prisuddelingsshow for kampagnen Unleash, der de seneste dage har samlet 1000 unge fra hele verden i Aarhus for at diskutere globale udfordringer.

Du kan se klip fra besøget herunder: 

 
inger_kjaer_hoejbjerg_0

Vildskov vækker følelser: - Debatten har en hård og uforsonlig tone

oversavet jagtgevær ulovlige våben

Gemte gevær i lejlighed: 41-årig idømt flere års fængsel

20201026164010681_1000.jpg

Overlæge forbereder sig på flere smittede: - Formentlig mindre mandefald denne gang

politibil

Politiet offentliggør billeder af mistænkt efter røveri

20210114-034943-4-1920x1920we

30-årig narkohandler afsløret på Snapchat

Mammografi model 254-17 _1489

Færre undersøgt for brystkræft: - Tag til screening, lyder opfordringen