Statsadvokat: Ikke altid enige

Derfor fortsætter efterforskning i SMS-sag

En sag om aflæsning af SMS-beskeder i forbindelse med en konflikt på Aarhus Havn skal nu efterforskes endnu grundigere.

Sådan lyder afgørelsen fra statsadvokaten, der nu har bedt Østjyllands Politi om at genoptage sagen og samtidig har valgt at sigte havnens tidligere direktør Bjarne Mathiesen og borgmester Jacob Bundsgaard (S) for overtrædelse af loven om brevhemmelighed.

I dag fortæller vicestatsadvokat Jakob Berger Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND, at sagen endnu engang skal efterforskes, fordi statsadvokaten ikke er enig med Østjyllands Politi om, at sagen skulle være undersøgt til bunds:

- Vi følger efterforskningen løbende og vil presse på for at sagen bliver afsluttet så hurtigt som muligt. Men nu skal Østjyllands Politi have ro til at fortsætte efterforskningen, så det er ikke muligt at sige, hvor lang tid, der går, siger vicestatsadvokat Jakob Berger Nielsen .

Efterforskes igen

Sagen handler om tre kranførere på Aarhus Havn, der blev fyret efter, at havneledelsen havde læst indeholdet af en eller flere af deres private SMS-beskeder.

SMS'erne var at finde på en mobiltelefon, som tilhørte den ene af kranførerne. Mobiltelefonen blev både brugt på arbejdet og privat, og det var under en reparation af mobiltelefonen, at ledelsen angiveligt læste beskederne.

Østjyllands Politi har tidligere valgt at droppe at rejse tiltale mod havnedirektøren og borgmesteren, fordi politiets anklager ikke mente, at aflæsningen af SMS'erne kunne betegnes som en overtrædelse af straffeloven.

Vicestatsadvokat Jakob Berger Nielsen afviser, at det er usædvanligt, at statsadvokaten er uenig med politiets afgørelser og to gange må bede politiet genoptage efterforskningen.

- Det sker jævnligt, at vi ikke er enige, og jeg tror også, at der er tidligere eksempler på, at vi har været uenige flere gange i samme sag, siger han.

Læs mere om SMS-sagen ved at klikke her.