Start grillen op med en SMS

Nu har byen fået sin første folkegrill i det fri

Hvert år er engangsgrill skyld i flere ulykker, fordi folk efterlader dem varme på strande og i parker.

Det skal nu være slut, hvis man spørger Jens Christian Demant fra Aarhus. Han er iværksætter og har netop opfundet sit helt eget alternativ til den traditionelle engangsgrill.

- Min kæreste og jeg var for nogle år siden i Mindeparken i Aarhus, hvor vi så, at der lå mange engangsgriller og flød. Det fik mig til at tænke, om man ikke kunne gøre noget ved det, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Opfindelsen har fået navnet Folkegrillen og er en grill, som er tilgængelig for alle. Den bruger hverken bruger kul eller gas, men derimod strøm, som varmer grillpladen op.

Den første Folkegrill er allerede opstillet ved Strandbaren i Aarhus. Her kan sultne aarhusianere sende en SMS via mobiltelefonen til 1944, hvorefter der bliver sendt besked til grillen om at den skal starte op. Kort tid efter er den varm, og derefter har man 20 minutter at grille i.

Idéen til grillen fik Jens Christian Demant efter en tur til Australien, hvor engangsgrill ikke er et udbredt fænomen på grund af tørke:

- Mange steder i Australien må man ikke have åben ild, så derfor har man i stedet offentlige grill. Det tror jeg også Danmark er klar til, siger han.

Jens Christian Demant har allerede planer om at få udbredt grillen til andre steder i Danmark.