Stak sin hustru 53 gange - nu er han dømt

En 61-årig mand blev tirsdag idømt anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid, efter at han i februar stak sin hustru 53 gange med en kniv.

Den 61-årige mand blev udover drabsforsøget dømt på forsøg på grov vold ved en episode i 2019, hvor han med en kniv stak ud efter en rengøringshjælper. Foto: Østjyllands Politi

Ansigt, hoved, ryg, nakke, skulder, hænder og bryst.

En 61-årig kvinde blev den 11. februar adskillige gange stukket over hele kroppen med kniv af sin samlever.

Læs også Trafikkaos ved Viby Torv: Bil blev påkørt bevidst

Det skete i en lejlighed i Aarhus V. Kvinden blev fundet i opgangen til lejligheden af en anden beboer, som herefter alarmerede politiet.

Den 61-årige mand bag overfaldet blev den 12. februar fremstillet i grundlovsforhør in absentia, hvilket betød, at han ikke selv var til stede, fordi en læge vurderede, at han ikke var egnet til at deltage. 

Dengang sagde anklagerfuldmægtig Rasmus Thisted fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND efter endt grundlovsforhør følgende:

- Man vurderer ikke, at kvinden har været i livsfare, og derfor ville retten kun varetægtsfængsle den 60-årige for begrundet mistanke for grov vold. Det betyder dog ikke, at sigtelsen for drabsforsøg ikke bliver rejst.

Dømt for drabsforsøg

Men nu har den senere efterforskning medvirket til, at retten har fundet beviserne stærke nok til at få manden dømt for drabsforsøg.

Læs også Nu stiger skatten - til gengæld for gratis busser og flere pædagoger

- Det var rent held, at kvinden ikke blev dræbt, da flere af knivstikkene ramte meget tæt på hovedpulsårerne. Det er en meget usammenhængende forklaring den tiltalte har givet, og der er ingen logisk forklaring på drabsforsøget. Ud fra retslægerådets vurdering er jeg tilfreds med, at han blev idømt en anbringelsesdom, ” siger senioranklager Jakob Beyer.

Den nu 61-årige mand blev udover drabsforsøget dømt for forsøg på grov vold ved en episode i 2019, hvor han med en kniv stak ud efter en rengøringshjælper.

En mentalundersøgelse har vist, at han var sindssyg i gerningsøjeblikket, hvorfor retslægerådets anbefaling lød på en anbringelse, og den indstilling valgte retten altså at følge, da manden blev dømt.

Den 61-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.