Sportsfolk er bedre i skolen

Nye tal viser, at eliteidrætsudøvere får flere ECTS-point og har lavere frafald

På trods af, de har en krævende sportskarriere ved siden af deres studier, så klarer eliteidrætsudøvere, der går på universitetet sig faktisk markant bedre end deres medstuderende. Det viser helt nye tal for Aarhus universitet.

De nye tal viser, at 80,6 procent af af elitesportsudøvere gennemfører deres uddannelse, mens det samme kun gælder for 69,3 procent for alle studerende. En gennemsnitlig eliteidrætsudøver opnår derudover 11,3 procent flere såkaldte ECTS-point end den gennemsnitlige studerende på universitetet.

Det skyldes, at idrætsudøverne gennemfører flere kurser og består flere fag.

Se: Andre kan lære af sportsfolk

Den 21-årlige elite-BMX-rytter Simone Tetsche Christensen er en af de idrætsudøvere, der har opnået flotte resultater både inden for sin sportsgren og i skolen. Samtidig med at hun har opnået flere topplaceringer i både VM og EM i BMX-cykling, så er hun også ved at uddanne sig til kirurg:

- Jeg tror bare, vi er vant til at udnytte den tid, vi har, så når vi læser, så har vi fokus på det, og når vi træner, så har vi fokus på det, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Simone Tetsche Christensen mener, de andre studerende kan lære noget af sportsfolkene:

Se: Fartdjævel til OL i Europa

- Det viser bare, at man kan godt lave noget ved siden af. Jeg tror, det vil være sundt for mange også at komme ud og løbe en tur eller sådan noget og få et afbræk. Det er det, jeg føler, fungerer rigtig godt, forklarer hun.

En endnu ikke færdiggjort rapport viser desuden, at mens frafaldet ligger på omkring 25 procent blandt almindelige bachelorstuderende, så er tallet kun omkring 10 procent for sportsfolkene.

Mød Simone Tetsche Christensen i videoen øverst på siden, hvor hun fortæller mere om, hvad det er, netop eliteidrætsudøvere kan, som almindelige studerende kan lære af. Hør også mere i sagen i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30.

Skærmbillede 2021-03-03 kl. 14.26.59

Smitsom hundesygdom i omløb

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

40_percent

play Rådmand stiller ikke op til næste kommunalvalg

1600px_COLOURBOX49735143

Bilist sendt på skadestuen efter sammenstød i det vestlige Aarhus

Letbanen

Onsdag morgen holder letbanen igen stille på grund af frost