De østjyske strande gemmer på masser af godter.
Nu hvor vandet måske lige er det koldeste til de helt lange svømmeture, er der andre måder, man kan udnytte sin strandtur på. Eksempelvis ved at spise af stranden.
I dag var Julia Svane fra Naturhistorisk Museum i Aarhus strandkok på Moesgaard Strand i Aarhus, hvor hun viste, hvad man kan lave af mad fra de danske strande.
Julia Svane er en del af De Rullende Strandkokke fra Smag på Aarhus.
- Vi synes, det er en god idé at bruge naturen til at finde sin egen mad, fordi man får et andet forhold til den mad, man spiser, og man får også en oplevelse af at skulle ud og samle det selv, og man ved, hvor maden kommer fra, i stedet for at man køber alt sin mad i supermarkedet, siger Julia Svane.
- Man spiser ikke kødet på de små krabber, men man kan bruge dem til at give smag. Alle krabber herhjemme kan bruges til krabbesuppe.
Se mere i indslaget øverst i artiklen.