Spillested må dreje nøglen om: Revser kommunen for at trække støtten

Det aarhusianske spillested Tape lukker ved udgangen af januar 2021, da det ikke er lykkedes at skabe en langsigtet løsning for stedets drift.

Spillestedet Tape, der holder til i Mejlgade i Aarhus, lukker ved udgangen af januar 2021.

Det skyldes, ifølge Tape, en manglende kommunal villighed til at samarbejde om en langsigtet løsning. Det skriver spillestedet i et opslag på Facebook:

- Der findes for nuværende i Aarhus Kommune ingen - som der ellers gør i andre kommuner - ordninger for driftsstøtte til honorarstøttede spillesteder, hvorfor vi har sat vores lid til, at det ville være muligt at finde en løsning uden om de etablerede modeller, som man har set det for andre aktører i byen, skriver Tape på Facebook.

Spillestedet havde håbet på en økonomisk håndsrækning fra offentlige puljer forvaltet af Aarhus Kommune – men altså uden held:

- Som folk før os har TAPE bygget en vigtig kulturinstitution op, men er nu brændt ud på at lægge tusinder af frivillige timer i projektet - det uden udsigt til, at en professionalisering af vores virke kan finde sted, da der ikke er støttesystemer, der understøtter vores virke, står der i Facebook-opslaget.

Forsøgte at blive regionalt spillested

Tidligere på året dukkede der ellers et nyt håb op, da spillestedet anede muligheden for at ansøge om at blive et regionalt spillested sammen med Fonden Voxhall.

Ifølge Tape gik ansøgningsprocessen i gang, men stoppede brat da Kulturforvaltningen gjorde Fonden Voxhall opmærksom på, at de skulle stoppe samarbejdet i ansøgningen med Tape, fordi forvaltningen ikke kunne anbefale konstellationen i det videre forløb.

- Det er en uklædeligt lukket proces om ansøgningen til at blive regionalt spillested. Ser man f.eks. på processen i København er alle interesserede spillesteder velkomne til at ansøge om at blive regionalt spillested. I Aarhus er processen altså en anden, og desværre kendetegnet ved lukkethed, ingen ønsker om at modtage friske bud på institutionslandskabet og en proces-styret, ja nærmest dikteret af embedsværket, lyder det i Tapes Facebook-opslag.

Tape understreger, at lukningen ikke skyldes Covid-19 pandemien, da spillestedet har kunnet holde sig oven vande ved hjælpepakkerne og støtte fra publikum.

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med Aarhus Kommune. De er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelse. 

Anne-Mette Jensen blev onsdag udsat for et tricktyveri

Anne-Mette udsat for tricktyv - men så tog en gruppe mænd affære

parkeringsbøde parkeringsafgift p-bøde p-afgift parkering

Kommune vil sprede handlen: Undgå trængsel og larm og få gratis parkering

Sigurd har siden april været igennem diverse undersøgelser for at få svar på, hvad han fejler

Hvad er der galt med min baby? Mor søger hjælp på Instagram

20170929-092833-4-1920x1280we

play Rådmandens store frygt: Regeringen indfører cykelkaos med ny lov

127193723_1088969648209288_8041558468171784720_n

play Naboer protesterer mod kæmpe anlæg: - Ikke derfor, jeg flyttede hertil

Mads Stubkjær Madsen

playUnge vil have ny fest for mangfoldighed: Politikerne siger nej