Spillested må dreje nøglen om: Revser kommunen for at trække støtten

Det aarhusianske spillested Tape lukker ved udgangen af januar 2021, da det ikke er lykkedes at skabe en langsigtet løsning for stedets drift.

Spillestedet Tape, der holder til i Mejlgade i Aarhus, lukker ved udgangen af januar 2021.

Det skyldes, ifølge Tape, en manglende kommunal villighed til at samarbejde om en langsigtet løsning. Det skriver spillestedet i et opslag på Facebook:

- Der findes for nuværende i Aarhus Kommune ingen - som der ellers gør i andre kommuner - ordninger for driftsstøtte til honorarstøttede spillesteder, hvorfor vi har sat vores lid til, at det ville være muligt at finde en løsning uden om de etablerede modeller, som man har set det for andre aktører i byen, skriver Tape på Facebook.

Spillestedet havde håbet på en økonomisk håndsrækning fra offentlige puljer forvaltet af Aarhus Kommune – men altså uden held:

- Som folk før os har TAPE bygget en vigtig kulturinstitution op, men er nu brændt ud på at lægge tusinder af frivillige timer i projektet - det uden udsigt til, at en professionalisering af vores virke kan finde sted, da der ikke er støttesystemer, der understøtter vores virke, står der i Facebook-opslaget.

Forsøgte at blive regionalt spillested

Tidligere på året dukkede der ellers et nyt håb op, da spillestedet anede muligheden for at ansøge om at blive et regionalt spillested sammen med Fonden Voxhall.

Ifølge Tape gik ansøgningsprocessen i gang, men stoppede brat da Kulturforvaltningen gjorde Fonden Voxhall opmærksom på, at de skulle stoppe samarbejdet i ansøgningen med Tape, fordi forvaltningen ikke kunne anbefale konstellationen i det videre forløb.

- Det er en uklædeligt lukket proces om ansøgningen til at blive regionalt spillested. Ser man f.eks. på processen i København er alle interesserede spillesteder velkomne til at ansøge om at blive regionalt spillested. I Aarhus er processen altså en anden, og desværre kendetegnet ved lukkethed, ingen ønsker om at modtage friske bud på institutionslandskabet og en proces-styret, ja nærmest dikteret af embedsværket, lyder det i Tapes Facebook-opslag.

Tape understreger, at lukningen ikke skyldes Covid-19 pandemien, da spillestedet har kunnet holde sig oven vande ved hjælpepakkerne og støtte fra publikum.

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med Aarhus Kommune. De er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelse. 

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Skærmbillede 2021-04-17 kl. 12.54.48

Planlagde sin egen begravelse - nu har Stinne fået et nyt hjerte

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

86d0c7c5-25e8-492e-9aee-4e9a440c2780

Hjemmeside udpeger Danmarks bedste kommune – se hele listen her

slhjwu8plmslqa00u20210416130349

Huslejestigninger og dobbelt løn - Jes og de andre lejere er ikke tilfredse

Dagens mest læste